10 tips: Hoe overleef ik de barbecue?!

Auteur: Datum: 29.mei 2017

Het barbecueseizoen is weer geopend! Dat klinkt als een feestje, maar is vaak funest als je wilt afvallen. Veel te veel vlees en vette sausje waarin je zo heerlijk kunt dippen met wit stokbrood. Bewapen je tegen een barbecue overeetfestijn en geniet zonder schuldgevoel van lange zwoele zomeravonden. Wij geven je tips hoe!

1: Wees zuinig met vlees

Terwijl we voldoende hebben aan één stukje vlees bij het diner, schuiven we er tijdens een barbecue gemakkelijk drie naar binnen. Een halve kilo vlees is geen uitzondering. Onze darmen houden er echter niet van om grote porties vlees te verteren. Veel mensen ervaren dan ook buikklachten na een overdadige barbecue. Wil je toch alles proeven, deel dan je vlees met anderen.

2: Leg eens een vis op de BBQ!

Vis leent zich uitstekend voor de barbecue. Supergezond. Vooral witvis is laag in calorieën en hoog in eiwitgehalte. Maar ook de vettere vissoorten zoals zalm zijn een goede optie door de gezonde Omega-3 vetzuren. Of gamba’s, heerlijk!

3: Eet ook salade

Maak verschillende salades op basis van groenten zonder toevoegingen zoals kaas. Maak er een lichte dressing bij op basis van een olijfolie en azijn.

4: Persé een sausje? Neem dan een rode

Kan jouw barbecue niet zonder sausjes, kies dan voor rode sauzen. Die bevatten minder vet en dus minder calorieën. Maak zelf sausjes zoals tzatziki. Een heerlijke frisse dip op basis van yoghurt, komkommer en knoflook.

5: Eet volkoren stokbrood

Serveer volkoren stokbrood bij de barbecue in plaats van wit stokbrood. De vezels zorgen dat je sneller vol zit.

6: Beperk de wachttijd

Zorg dat het vlees voor de barbecue al is voorgegaard zodat je niet lang hoeft te wachten totdat je kunt eten. Hiermee voorkom je dat je gaat snacken of te veel brood eet om de honger te stillen.

7: Laat het vlees niet aanbranden

Voorkom dat het vlees niet verbrandt, of snijd verbrande delen weg. Verkoold of verbrand eten bevat kankerverwekkende stoffen. Bovendien smaakt het niet lekker.

8: Maak zelf de salade

Ga je bij vrienden barbecueën? Stel voor om een salade mee te nemen. Dan weet je zeker dat er genoeg groente aanwezig is en kun je zelf bepalen wat je erin doet.

9: Drink genoeg water

Drink tussendoor veel water. Een barbecue duurt vaak langer dan een etentje, dus zijn we geneigd meer alcohol te drinken.

10: Geniet met volle teugen!

Geniet van het gezelschap en de heerlijke zomeravond! Die zwoele avonden zijn schaars in de Lage Landen!

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

dieetplan gratis aanvragen