3 zomerse dieet tips van een diëtiste voor een geslaagd dieet

Auteur: Datum: 10.juli 2014

Tijdens de zomermaanden is het supermoeilijk om ‘nee’ te zeggen. Gezellige barbecues, overheerlijke cocktails en zomerse feestjes loeren namelijk om de hoek. Je hebt ook altijd dezelfde uitvlucht: “Ah, ik heb maar één keer per jaar verlof” of “maar het is prachtig weer”. Om toch op gewicht te blijven tijdens de zomer, hebben we drie dieet tips van een diëtiste voor je opgelijst!

1.     Bewaar je regelmaat

Als je verlof hebt, is de verleiding groot om laat te gaan slapen en lekker uit te slapen. Wil je een slanke lijn behouden? Dan kan je toch maar beter je dagritme aanhouden. Op die manier heb je altijd op dezelfde tijdstippen honger en voorkom je een instabiele bloedsuikerspiegel. Zo vermijd je ook kleine hongertjes tussendoor.

Ook wanneer je ’s avonds geen zin hebt om te koken, moet je opletten. Grijp niet naar vette maaltijden en ga niet dagelijks uit eten. Kies liever voor een slaatje, dat is bovendien lekker en snel klaar!

2.     Drink voldoende water

Het is altijd belangrijk om voldoende te drinken, maar tijdens warm weer is dit éxtra belangrijk. Het lijkt misschien alsof cola of limonade je dorst beter lessen tijdens het warme weer, maar het tegendeel is waar. Door de suikers krijg je alleen maar meer dorst. Drink dus liever een heerlijk koud glas water!

3.     Af en toe zondigen mag

Het is niet omdat je op je lijn wilt letten, dat je jezelf alles moet ontzeggen tijdens je verlof. Het is net belangrijk om jezelf af en toe te verwennen met een stukje chocolade, een lekkere cocktail of een ijsje. Zo raak je niet gefrustreerd tijdens het diëten!

Tags: , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen