40% van de Belgen volgt een dieet

Auteur: Datum: 04.juni 2008

Veertig procent van de Belgen die op het internet surfen, is momenteel aan het diëten. Dat blijkt uit een online enquête die het marktonderzoeksbureau InSites Consulting begin dit jaar heeft uitgevoerd in zeven Europese landen, waaronder België. Dat meldt InSites Consulting in een persbericht.

Terwijl in België 40 procent van de surfende bevolking een dieet volgt, ligt dat aantal in Duitsland nog hoger.

Uit het onderzoek blijkt ook dat één op de vijf surfende Belgen nog nooit op dieet is geweest.

Gezonde eetgewoontes vs. dieet trend

Van de Belgische respondenten vindt 46 procent dat hij/zij er geen gezonde eetgewoontes op nahoudt. 33 procent van de surfende Belgen is al eens bij een diëtist langs geweest en 70 procent is daar zeer tevreden over.

Uit de peiling blijkt voorts dat vier op de tien surfers tijdens het winkelen de voedingswaarden van producten lezen. Die trend doet zich in alle onderzochte landen voor.

Het onderzoek werd uitgevoerd in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. In elk land werden 300 respondenten bevraagd door middel van een online enquête.

naar een artikel uit De Standaard: 3 mei 2008

Op zoek naar een gezond dieet?

Misschien hoort u ook tot die 40% en bent u op zoek naar een gezonde manier om te vermageren met hulp van een diëtist. Surf dan eens naar www.bcminfo.be. Daar kan u meer informatie vinden over het BCM-voedingsprogramma en kan u ook een lijst aanvragen van de locaties waar u terecht kan. Zo kan u gecoacht worden om gezond te leren eten en om op een gezonde manier te vermageren.

Tags: , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen