5 dieettips die tot het rijk der fabelen behoren

Auteur: Datum: 29.juli 2014

Er doen heel wat dieettips de ronde, maar ze stroken niet allemaal met de werkelijkheid. Dikwijls worden deze tips lukraak de wereld in gestuurd, zonder dat ze worden afgetoetst bij experts. Je doet er dan ook goed aan om je telkens af te vragen of een tip wel degelijk de moeite loont. Wij zetten alvast vijf dieet tips op een rijtje die je maar beter links laat liggen.

1. Nooit meer tussendoortjes

Tussendoortjes worden dikwijls geassocieerd met caloriebommen zoals snoep of koekjes. Die kan je inderdaad beter vermijden, maar gelukkig zijn er alternatieven die net wel gezond zijn. Fruit of andere caloriearme snacks zijn aanraders en helpen je zelfs om een dieet vol te houden.

2. Vetten laat je beter links liggen

Er zijn twee verschillende soorten vetten: verzadigde en onverzadigde. De eerste soort tref je aan in bijvoorbeeld kaas en frietjes en laat je maar beter links liggen. Maar onverzadigde vetten (zitten in vis en noten) heeft ons lichaam nodig en zijn gezond.

3. Brood is uit den boze

Dat je brood moet vermijden, is een van de dieettips die je veel hoort. Maar als je bruin of volkorenbrood kiest, mag je op beide oren slapen. Het bevat immers de juiste vezels en is heilzaam voor je lichaam.

4. Desserts maar beter mijden

Bij desserts is matigheid het codewoord. Het kan geen kwaad om af en toe een stukje chocolade na het eten te verorberen, maar overdrijf er niet mee. Een heel pakje koekjes binnenspelen, is uiteraard geen goed idee.

5. Verboden te eten de avondmaaltijd

Heb je na de avondmaaltijd nog honger? Dan kan je gerust nog een gezonde snack opeten zodat je niet met een hongergevoel onder de wol kruipt. Met een stukje fruit, magere yoghurt, een wortel of een rijstkoek zal je niet verdikken.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen