5x gevaarlijke vakantiekilo’s voorkomen

Auteur: Datum: 23.juni 2017

Vakantiekilo’s, wie kent ze niet. Je gaat op vakantie met een strak lichaam en komt terug met zwembandjes. Zonde! Probeer het te voorkomen, de kilo’s zitten er makkelijker aan dan dat je ze weer kwijt bent. Dit zijn de 5 grootste verleidingen tijdens de vakantie.

  1. Alcohol

Natuurlijk wil je tijdens de vakantie genieten van een glaasje wijn of een tropische cocktail. Maar doe je dit thuis ook iedere dag? En in dezelfde hoeveelheid? Een avond zonder alcohol is nog steeds een heerlijke vakantie-avond. Wil je echt iedere dag drinken, houd het dan bij een glaasje per dag. En drink overdag veel water, zeker als het warm is.

  1. Drie keer per dag uit eten

Het is heerlijk dat je niet hoeft te koken tijdens de vakantie. Maar als je drie keer per dag buiten de deur eet, tikt dat wel aan qua calorieën. In een appartement kun je prima een gezond ontbijt maken. In warme landen vind je volop vers fruit, doe er wat yoghurt, noten of muesli bij en hebt een gezonde start van de dag. Pas op voor salades in restaurants. Hoe groen ze ook zijn, de dressings en toevoegingen zoals kaas maken salades ware dikmakers. Zelf een salade maken is daarom gezonder.

  1. Elke dag een ijsje

Het warme weer vraagt om verkoeling en dan denken we al snel aan ijs. Maar koel jij echt af van ijs? Niet echt toch, het is vooral lekker. Natuurlijk hoort een ijsjes bij vakantie, maar elke dag een ijsje staat bijna gelijk aan een extra maaltijd. Neem liever een waterijsje of bolletje sorbetijs. Die bevatten weinig of geen vet. Een duik in het zwembad of de zee koelt pas echt af!

  1. Niet of weinig bewegen

Ben jij het type dat het liefst de hele dag op het strand of aan het zwembad ligt te luieren? Dan merk je na je vakantie waarschijnlijk dat je conditie flink is afgenomen. Dat gaat namelijk best snel, zeker als je echt niets doet. Wil je je basisconditie behouden, doe dan minimaal een keer in de week iets actiefs. Bijvoorbeeld een pittige wandeling de berg op. Heb je meteen het mooiste uitzicht voor een prachtig vakantiekiekje.

  1. Na de vakantie in het vakantieritme blijven

Eenmaal weer thuis, willen we zo lang mogelijk het vakantiegevoel vasthouden. Dus gaat elke avond een fles wijn open en zetten we wat lekkere hapjes op tafel. Croissantje aan het ontbijt, waarom niet? Het klinkt misschien ongezellig, maar je kunt beter zo snel mogelijk in je gezonde ritme van voor de vakantie komen. Hoe sneller je de draad oppikt, hoe makkelijker. Bovendien blijft de schade dan beperkt.

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

dieetplan gratis aanvragen