5 oefeningen om af te slanken aan je billen

Auteur: Datum: 19.juni 2014

Het zonnetje verlangt naar rokjes en korte broeken, maar ben jij er al klaar voor? Want het mooie weer vraag niet alleen om schaarsere kledij, ook een strak lijf hoort erbij. Om je billen summerproof te maken, schotelen we je vijf oefeningen voor!

1. Trappenlopen maakt je billen slank

Een ideale en gemakkelijke manier om je billen te trainen, is door de trap te nemen. Als je intensief wilt trainen op de trap, neem je best twee treden tegelijk. Loop naar boven, terug naar beneden en weer naar boven, tot je je bilspieren voelt werken! Bijt dan nog even door en neem een korte pauze. Je kan dezelfde oefening nogmaals herhalen of een andere oefening voor je billen doen.

2. Ronde billen dankzij squats

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord, maar van squats krijg je strakke en ronde billen. Dat is waarmee je wilt pronken, dus aan de slag… Squats oefen je door een stok op je schouders te leggen. Daarna zak je langzaam door je knieën tot ze een hoek van 90° vormen. Kom vervolgens terug langzaam recht. Houd je rug recht terwijl je dit doet en herhaal de oefening meerdere keren.

3. Oefening voor elk moment

Ook als je op de trein wacht, aan je bureau zit of aan het koken bent, kan je je billen trainen. Dit doe je door je bilspieren regelmatig op te spannen. Het is niet de zwaarste en efficiëntste oefening, maar alle beetjes helpen! Deze oefening heeft bovendien het grote voordeel dat je ze overal kan doen.

4. Lunges voor een stevige bibs

Deze oefening om te vermageren aan je billen noemt men ook wel “uitstappen”. Net als bij de squats leg je voor deze oefening een stok op je schouders. Daarna zet je één stap naar voren en kniel je net niet met je achterste knie. Zet vervolgens je voorste voet weer af en kom terug omhoog. Dit herhaal je afwisselend met je rechtse en vervolgens linkse been voorop.

5. Loop op de toppen van je tenen

Een andere eenvoudige oefening die je dagelijks kan doen: op de toppen van je tenen lopen. Loop zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds een minuut op de toppen van je tenen. De meest efficiënte manier om dit te doen is op je blote voeten. Een leuke variant is het hielenlopen!

Slanke billen in één, twee, drie…

Varieer tussen de verschillende oefeningen en geef je billen voldoende rust tussen de trainingen door. Kies er bijvoorbeeld voor om dag-om-dag te trainen en doe telkens twee verschillende oefeningen.

Let op: vermageren aan de billen lukt hélaas niet door louter oefeningen te doen. Om het vet rond je bilspieren weg te trainen, is het belangrijk dat je naast krachtoefeningen, ook cardio-oefeningen doet. De beste manieren om met cardio te vermageren aan je billen zijn: lopen, zwemmen, dansen, skeeleren, aerobics en fietsen. Het is bovendien de ideale opwarming voor je aan je krachtoefeningen begint! Daarnaast draagt ook een gevarieerd en gezond voedingspatroon bij tot de perfecte billenpartij.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen