5 tips om deze winter NIET aan te komen

Auteur: Datum: 08.november 2017

De temperatuur daalt. De dikke truien gaan aan en we blijven binnen waar het warm en droog is. We maken het gezellig met lekker eten waarvan we een gelukkig gevoel krijgen. Maar ja, dat gevoel is vaak maar voor even, want de pondjes vliegen door onze mondjes. En als de spijkerbroek dan niet meer dicht gaat, voelen we ons iets minder gelukkig. We geven je 5 tips om dit te voorkomen. Want wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af!

1) Geen pepernoten voor december

Decemberlekkernijen zoals pepernoten en gevulde speculaas liggen vanaf eind augustus al in de winkels. Ieder jaar verbazen we ons hier weer over. Maar in september maakt het ons niets meer uit en ligt er steevast een zak pepernoten in de kast. En als die eenmaal open gaat… Niet doen dus, het is nog lang geen 5 december! Bewaar dat lekkers voor als de Sint écht in het land is. Het scheelt je 2 kilo.

2) Ga naar buiten

Waarom zou je naar buiten gaan als het koud is, waait of regent? Omdat het super gezond voor je is! Juist in de winter. De dagen worden korter en de zon schijnt minder waardoor we minder vitamine D kunnen aanmaken. Hierdoor voelen we ons moe. Dus, voel jij je moe? Zak niet onderuit op de bank met een zak chips, maar ga naar buiten! Maak een stevige wandeling door het bos, of tegen de wind in op het strand. Al maak je slechts een klein ommetje tijdens de lunchpauze. Na zo’n frisse neus barst je weer van de energie en kun je weer gefocust aan het werk.

3) Sport

Naar buiten gaan is dus gezond. Buiten bewegen is nog gezonder. Is het echt hondenweer, probeer dan nog steeds te bewegen. Er zijn allerlei sportmogelijkheden binnen, zoals de sportschool, het zwembad of een yogaklasje. Veel mensen stoppen met sporten zodra de bikini in de kast gaat. Maar het is natuurlijk veel gezonder om het hele jaar regelmatig te sporten. Zo houd je de winterkilo’s op afstand. En als je dan een keertje een zak pepernoten hebt verslonden na een veel te vette kaasfondue, dan houd je de schade beperkt.

4) Eet seizoensgroenten en –fruit

De herfst en de winter geven ons allerlei heerlijke seizoensgroenten en -fruit. Pompoen, pastinaak, boerenkool, andijvie, appels, peren, pruimen, mandarijnen, noem maar op. Er zijn zoveel heerlijke soorten waar we ons zonder schuldgevoel aan te goed kunnen doen. Een verwarmende pompoensoep, een vullende boerenkoolstamppot, ze zitten boordevol vitaminen en mineralen die we in de winter juist zo nodig hebben. En daar mag best een (klein) stukje worst bij.

5) Matig met alcohol

Ieder seizoen heeft ook weer zijn eigen drankjes. Heel slim van de marketeers van drankmerken. Wanneer de bockbiertjes weer in de winkels liggen, denken wij dat we die moeten drinken. Hoe verleidelijk ook, matig met alcohol. Alcohol is een dikmaker en neemt remmingen weg. Dus ook de rem om minder te eten. De volgende dag, met een dikke buik en kater, heb je altijd spijt.

dieetplan gratis aanvragen