5 tips om toch gezond te eten in een fastfoodketen

Auteur: Datum: 16.september 2014

Fastfoodmaaltijden zijn caloriebommen. Ze zitten boordenvol vet, zorgen voor een kort verzadigingsgevoel en bevatten weinig waardevolle ingrediënten. Toch trek in een hotdog of hamburger? Of weinig andere keuze? Hier zijn enkele gezonde alternatieven en maaltijden met minder dan 600 calorieën.

Gezond eten bij de frituur

In een frituur of snackbar zijn weinig vetarme gerechten te vinden. Het is aanbevolen om hier een portie met iemand te delen. Vermijd bovendien vette sauzen zoals mayonaise, andalouse- en samuraïsaus en vervang ze bijvoorbeeld door mosterd.

Frietjes, daar blijf je het best vanaf. Vervang ze liever door een broodje! Een halve gegrilde kip bijvoorbeeld bevat maar 520 kcal en is nog acceptabel.

Hamburgers en vrienden

Een kleine hamburger, cheeseburger, kipburger of fishburger bevatten minder dan 600 kcal. Ook wraps met gevogelte bevatten maximaal 600 kcal. Kies hierbij niet voor vettige frietjes maar voor een slaatje en een caloriearm drankje, bij voorkeur water.

Let op: kies voor een dressing met olie en azijn in plaats van een calorierijk romig sausje!

Gezond eten in de pizzeria

De klassieke pizza margherita (van 250g) bevat al meer dan 700 kcal. Als je daarbij nog extra beleg wenst zoals salami, kaas of olijven, stijgt het aantal calorieën alleen maar. Heb je trek in pizza, dan bestel je het best een kleine pizza met veel groenten en maar een klein beetje kaas.

Aziatisch eten

Kies in de Aziatische keuken niet voor loempia’s of ander gefrituurde gerechten. Ga liever voor goede alternatieven zoals Aziatische groenten, gebakken noedels, chop suey met rundvlees, gerechten met kip …

Gezond eten in de broodjesbar

Dit is geen slechte keuze voor een snelle snack. Kies voor volkoren brood, dun besmeerd met boter of saus en belegd met mager vlees zoals kalkoenfilet. Ook hier geldt de regel: een slaatje met veel extra’s zoals ei en kaasblokjes kan veel calorieën bevatten.

Calorieëntabel voor fastfood

Door goed te kiezen, kan je de grootste caloriebommen omzeilen. Om je nog even met de neus op de feiten te drukken, kan je hier de calorieëntabel bekijken van verschillende fastfoodmaaltijden.

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen