5x afleiding als je op dieet bent

Auteur: Datum: 02.februari 2018

Ken je dat? Je bent op dieet, maar je denkt continu aan eten. Om gek van te worden! Overal zie en ruik je eten dat je niet mag eten. En ook al is er geen eten, je denkt er wel aan. Aan je volgende maaltijd, of aan wat je ’s avonds zal koken. Herken jij dit? We geven je een paar tips die voor afleiding zorgen. Want ook al ben je op dieet, er is nog zoveel meer. Zonde om je daarvoor af te sluiten!

1. Muziek luisteren

Muziek heeft een groot effect. Muziek emotioneert ons, geeft ons kippenvel, maakt ons vrolijk en is zo mooi dat we in huilen kunnen uitbarsten. Muziek heeft een bewezen positieve invloed op ons welbevinden en helpt ons ontspannen. En je wordt er niet dik van, dus zet zo vaak je wilt muziek op!

2. Pak alle zonnestralen

De uurtjes zon zijn schaars in de winter, maar ze zijn er wel. Het goede nieuws is dat we weer richting de lente gaan en de zon zich dus steeds meer zal laten zien. Als je de kans hebt, pak die zonnestralen. Doe een dikke jas aan en ga uit de wind zitten. Kopje warme thee erbij, een comfortabele stoel en even heerlijk wegdromen. De zon is de belangrijkste bron van vitamine D en geeft ons direct energie.

3. Pak een spannend boek

Veel mensen beweren geen ‘lezers’ te zijn. Maar wanneer ze eenmaal in een boek zitten, kunnen ze het niet meer wegleggen. Lezen is heerlijk. Je laat je eigen wereld los en duikt in het verhaal. Mits de hoofdpersoon niet zelf op dieet is, vergeet je waar je me bezig was of waarover je je zorgen maakte. Hou je van spannende boeken, of meer van feel-good romans? Ga er lekker voor zitten en laat je meeslepen door het verhaal.

4. Omring je door mensen waar je van houdt

Sociale contacten zijn belangrijk voor ons. We krijgen een warm gevoel van onze vrienden en familie. En ook al ben je op dieet, je kunt ze nog steeds uitnodigen. Ook al heb je dit keer geen taart of toastjes met kaas, maar heerlijke gezonde snacks. Goed gezelschap is veel belangrijker! Ook kun je altijd terecht bij vrienden en familie als je even wilt klagen over het afvallen. Zij kunnen je een hart onder de riem steken. En ondertussen genieten ze van jouw gezonde snacks en zijn ze stik jaloers op jouw behaalde resultaat. Misschien volgen ze jouw goede voorbeeld wel!

5. Trek de natuur in

In de natuur kijkt niemand naar je. Je ruikt geen warme saucijzenbroodjes of croissantjes. Er lopen geen mensen met puntzakken friet. Er is geen verleiding of oordeel, alleen maar frisse lucht, groen gras, allerlei verschillende vogels, bomen en struiken en het geluid van de wind. Ga vaker de natuur in. Hier kun je altijd jezelf zijn en hoef je geen verleidingen te weerstaan. De natuur geeft ons altijd een positief gevoel.

dieetplan gratis aanvragen