6 lekkere én gezonde snacks met minder dan 100 calorieën

Auteur: Datum: 28.augustus 2014

Ontdek lekkere én gezonde snacksTussendoortjes zijn de ideale manier om je honger in de loop van de dag te stillen. Als je wil vermijden dat je ’s avonds blijft eten, voorzie je het best op regelmatige tijdstippen een snack. Heel wat mensen grijpen meteen naar chips, snoepgoed of chocolade, maar dat hoeft niet. Je kan ook genieten van lekkere én gezonde snacks. Wij zetten er 6 op een rijtje.

6 gezonde snacks op een rijtje

1. Soep smaakt altijd

Soep is de evergreen van de gezonde snacks. Het smaakt lekker, je kan er allerlei gezonde groenten in verwerken en het vult de maag. Tijdens de winter kies je bijvoorbeeld voor pompoensoep, terwijl je bij warm weer een lichtere variant klaarmaakt.

2. Knapperige crackers

Op het eerste gezicht lijken ze misschien wat banaal, maar crackers doen uitstekend dienst als gezond tussendoortje. Ze zijn heel voedzaam (dankzij de vezels en het ijzer) én knapperig. Voor wat extra smaak, kan je er een beetje honing, dunne schijfjes appel of wat jam aan toevoegen.

3. Nootjes bij de vleet

Wie houdt er niet van nootjes? Ze zijn ideaal om je honger te stillen en gaan vlot binnen. Nootjes bevatten ook vezels die je lichaam goed doen. Vermijd de voorgepakte nootjes met zout- of paprikasmaak, maar kies de gezonde nootjes met een natuurlijke smaak.

4. Yoghurt om van de smullen

Magere yoghurt kan je omtoveren tot een echte lekkernij. Voeg er gewoon fruit aan toe en klaar is kees. Frambozen, aardbeien of kersen zijn ideaal. Ook kinderen zijn er wild van!

5. Popcorn met een extra toets

Popcorn associëren we dikwijls met de troep die we in de bioscoop krijgen voorgeschoteld. Maar er is ook een gezond alternatief dat niet gesuikerd is. Het smaakt lekker en je kan de popcorn nog wat extra pit geven door een beetje Parmezaanse kaas of chilipeper toe te voegen. Zoals altijd is niet overdrijven de boodschap!

6. Groenten met gezonde dipsaus

Tijdens recepties worden bij het aperitief dikwijls rauwe groenten geserveerd. Mensen soppen ze duchtig in allerlei vettige sausjes. En dat is nu net wat je niet mag doen om extra calorieën te voorkomen. Gelukkig zijn er andere opties: humus is de ideale smaakmaker om worteltjes, paprika, tomaten, komkommer en selderij pit te geven.

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen