6 tips om Pasen te overleven

Auteur: Datum: 10.april 2017

Wie wil afvallen ziet angstig de feestdagen tegemoet. Pasen is ook zo’n feestdag waarbij het vooral om eten draait. Alles wat je uit je dieet had geschrapt, belandt dan tegelijk op de brunchtafel. Alleen al door ernaar te kijken voel je de kilo’s eraan vliegen. Een paar tips om de Paasdagen te overleven.

Met deze 6 tips kom je Pasen door!

  1. De chocolade paaseieren en paashazen liggen al maanden in de supermarkt. Als je wilt kun je drie maanden per jaar van alle paas heerlijkheden genieten. Met als gevolg dat je op eerste paasdag met een paasbuik aan de paasbrunch zit. Bewaar al dat lekkers daarom echt voor Pasen. Je geniet er niet alleen meer van, je schrikt ook minder als je op de weegschaal staat. Wist je dat een paaseitje ongeveer 40 calorieën bevat?
  1. Met vet, suiker en zout worden de lekkerste gerechten gemaakt. Funest voor de lijn. Maar Pasen draait vooral om eieren. Echte eieren dus, geen chocolade eieren. En met eieren is niks mis. Er zijn talloze eiergerechten die licht verteerbaar zijn en bovendien lang verzadigen. Met een lekker stuk vers volkorenbrood en een salade heb je een prachtige, gezonde brunch.
  1. Het kan vriezen en het kan dooien met Pasen, daar doen we helaas niks aan. Maar een extra vrije dag is altijd heerlijk, ook al zit het weer niet mee. Ga niet op de bank hangen maar plan iets actiefs. Komt de hele familie bij jou lunchen, ga er dan ’s middags met z’n allen op uit. Het is heerlijk om lang te tafelen en bij te praten, maar dat kan ook in de frisse lucht met wat beweging.
  1. Drink water Hierdoor voel je eerder of je verzadigd bent. Pas op met sapjes. Hoe gezond ze ook lijken, er zit veel suiker in. En alcohol ook met mate, lees in onze blog over alcohol en afvallen waarom.
  1. Met een zware workout voor de paaslunch pak je een voorsprong. Door je spieren flink aan het werk te zetten, blijft je verbranding de rest van de dag hoog. Lukt het niet om voor de paaslunch te sporten, doe het dan daarna of de volgende dag. Zeker als je veel koolhydraten hebt gegeten zul je merken dat je spieren veel energie hebben opgeslagen. Die hebben wel zin in een power workout!
  1. Bepaal vooraf wat en hoeveel je gaat eten. Wees niet te streng voor jezelf, want dan ga je zondigen en voel je je schuldig. Reële doelstellingen zijn beter vol te houden en bieden houvast tijdens een overdadig diner. Je kunt ze eventueel delen met een tafelgenoot, dan heb je een politieagent die je in gaten houdt.

Sandra heeft het Precon dieet gevolgd. Ze woog 110 kg en voelde zich niet goed:

“Ik had door mijn zware gewicht vaak pijn in mijn rug en voelde mij gewoon niet meer goed. Bovendien was ik single en wilde ik weer leuke kleding kopen kunnen.”

Sinds ze het Precon dieet heeft gevolgd, is Sandra een ander mens geworden:

“Sinds ik ben afgevallen, kan ik eindelijk weer sporten. In de zomer ga ik graag mountainbiken, tennissen of wandelen. In de winter ski ik. Al drie jaar blijf ik op gewicht en ik speel intussen in het theater.”

dieetplan gratis aanvragen