7 tips om snel af te vallen

Auteur: Datum: 12.februari 2017

Wilt u snel afvallen? Hier zijn 7 algemene tips om u op weg te helpen. Let wel op, ook voor afvallen geldt: overal waar te voor staat is niet goed!

1. Creëer een nieuw eetpatroon. Laat je oude eetpatroon en slechte gewoonten achterwege. Door een ander eetpatroon, met minder calorieën, aan te nemen kan je afslanken. Eet caloriearme producten, veel groenten en weinig suikers. Een nieuw eetpatroon kan een dieet zijn, maar kan ook een eetschema zijn dat je zelf hebt opgesteld. Kies alleszins een eetpatroon waar jij je goed bij voelt.

2. Eet meermaals per dag, vijf tot zes keer. Op deze manier blijft je bloedsuikerniveau constant. Bij een constant bloedsuikerniveau zijn geen of weinig pieken aanwezig. Pieken in je bloedsuikerniveau slaat je lichaam vaak op als vet. Minder pieken wil dus zeggen minder vet.

3. Eet langzaam, want niet alleen wat je eet, maar ook hoe je eet, is van belang voor je gewicht. Als je snel eet, hebben je hersenen niet de tijd om een signaal naar je maag te sturen dat die vol is. Het duurt zo’n 20 minuten voor je maag vaststelt dat die vol is, dus neem je tijd. Bovendien is je buikje sneller vol als je langzaam eet en voldoende kauwt.

4. Ontbijt! Een goed ontbijt binnen een half uur na het opstaan stimuleert je stofwisseling. Als je een goede stofwisseling hebt, slaat je lichaam minder vet op. Daarnaast zorgt een goed ontbijt dat de drang om te snoepen in de voormiddag vermindert en staat het borg voor een goede verdeling van de energie over de dag.

5. Eet ’s avonds niet te veel. Tegen de avond, als de zon ondergaat, verbruikt je lichaam minder energie. Als je ’s avonds nog een zware maaltijd eet krijgt je lichaam dat niet meer verwerkt. De energie die niet verwerkt wordt, slaat je lichaam op als vet. Dit geldt ook voor snacks tijdens het tv kijken of het stillen va, ‘een klein hongertje’ voor het slapen gaan.

6. Veel water drinken. Als je lichaam te weinig vocht binnen krijgt is het moeilijk om af te vallen. Bovendien zorgt water om de vetverbranding op gang te houden. Je voedsel wordt gemakkelijker omgezet in energie en opgeslagen vet verbrandt beter als je veel water drinkt. Bovendien helpt water bij het afvoeren van schadelijke stoffen.

7. Bewegen en sporten. Tijdens het sporten verbruik je calorieën, door meer calorieën te verbruiken kan je sneller afvallen. Maar naast sporten helpt voldoende lichaamsbeweging ook. Dagelijks een eindje gaan wandelen of fietsen is bijvoorbeeld ideaal.

De sleutel tot succes om snel af te vallen ligt ‘m in de combinatie van verschillende gewoonten. Zowel gezond eten, regelmatig eten en voldoende beweging zorgen dat je snel enkele kilo’s kan afvallen.

dieetplan gratis aanvragen