Afkoelen bij warm weer: enkele tips

Auteur: Datum: 16.juli 2015

Op warme zomerdagen met vrienden op café van een beetje verfrissing genieten … daar kijken ook wij deze zomer naar uit. Frisse zomerse drankjes, heerlijke ijsjes en andere ijskoude lekkernijen zijn op warme dagen extra uitnodigend. We hebben een paar tips zodat deze koele dingen niet zorgen voor heel wat extra calorieën.

Maak caloriebommen onschadelijk

Er is altijd een slimme keuze om caloriebommen onschadelijk te maken.

Op café
Vraag bij de bestelling om je ‘iced coffee’ met halfvolle of magere melk te bereiden. In een iced coffee is ook één bolletje ijs voldoende voor een heerlijke romige smaak. Vermijd slagroom en kies voor de kleinste portie op de menukaart.

Ijsjes!?
Bij ijs zijn er heel grote verschillen. Fruitijs bevat het minste vet. Fruitsorbet is nog beter. Ook yoghurtijs is beter dan roomijs. Ook hierbij geldt: less is more. Als je toch kiest voor roomijs, dan neem je het best slechts één bolletje.

Koude zomerse drankjes
Vakantie, zon, strandbar, … hier liggen de ijskoude drankjes verleidelijk op de loer. Let op: drie alcoholische cocktails op een avond zorgen gauw voor honderden extra calorieën. Gun jezelf af en toe een moment om te genieten. Op vakantie moet dit zelfs wat vaker kunnen. Zorg er echter altijd voor dat je een glas mineraalwater hebt, zodat je minder calorierijke dranken drinkt.

Trendy drankjes
Bubbletea, kant-en-klare ijsthee, smoothies met vruchtensap, … ze bevatten allemaal veel suiker. Drink er daarom slechts een klein glaasje per dag van en het best enkel bij de maaltijd.

Licht en verfrissend
Thuis heb je alles zelf in de hand. Drink koud mineraalwater met een schijfje citroen en een beetje verse munt. Of maak zelf ijsthee met pepermuntthee, een beetje vruchtensap en zoetstof: een lekkere en lichte keuze om af te wisselen.

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen