Afslanken met asperges: gezond en doeltreffend

Auteur: Datum: 05.juni 2014

Afslanken staat voor veel mensen synoniem met honger lijden en weinig smaakvol eten. Maar het kan ook anders. Met asperges bijvoorbeeld! Asperges zijn een lekkere en gezonde groentesoort waarmee je je culinair kan uitleven. Je eet gezond zonder aan smaak in te boeten. Bovendien krijg je de nodige voedingsstoffen binnen. Ideaal dus voor een doeltreffend dieet.

Afslanken: hoe doe je dat?

Het principe van afslanken is eenvoudig. Je moet meer calorieën verbruiken dan dat je er opneemt. Het heeft geen zin om als een monnik te leven en je alle culinaire geneugten te ontzeggen. Anders krijg je gegarandeerd te maken met het beruchte jojo-effect: je lichaamsgewicht gaat op en neer en vermageren verandert in een lijdensweg. Hoe kan je doeltreffend afslanken? Door een gezond en evenwichtig voedingspatroon te combineren met sporten.

  • Sporten: kies een sport die je vooral graag doet en probeer je twee tot drie keer per week in het zweet te werken. Ideaal is om cardio- met spiertraining te combineren.
  • Evenwichtig voedingspatroon: eet gevarieerd en gezond. Groenten, fruit, vezels, mager vlees, eiwitten zijn een must. Vermijd vetrijk voedsel, te veel zoetigheden en alcohol.

Daarnaast is het van groot belang om voldoende water te drinken. 1,5 liter per dag is een minimum.

De troeven van asperges

Asperges passen perfect binnen een gevarieerd voedingspatroon. Ze bevatten slechts 14 kcal per 100 g en bestaan voor 93 procent uit water. Twee voorwaarden die afslanken in de hand werken. Asperges kunnen daarnaast deze troeven voorleggen:

  • Ze bevatten mineralen en vezels.
  • Ze zijn rijk aan vitamine C en foliumzuur.
  • Ze zijn heel caloriearm: een halve kilo asperges bevat maar 85 calorieën.

Afslanken met gezonde en lekkere voeding

Asperges hebben een hoge voedingswaarde, maar dat belet niet dat ze een festijn zijn voor je smaakpapillen. Meer nog: asperges à la flamande zijn een echte delicatesse die in heel wat (sterren)restaurants op het menu staan. Bovendien kan je ze op verschillende manieren bereiden. Let er wel op dat je de asperges niet onderdompelt in calorierijke sauzen en vermijd boter. Beter kies je voor een citroenvinaigrette of een gezonde dipsaus. Verder kan je asperges combineren met aardappelen, magere ham of vis.

Tags: , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen