Afslanktips voor de probleemzones: buik, billen en benen

Auteur: Datum: 23.december 2014

Iedere vrouw heeft zo haar eigen ‘probleemzones’: lichaamsdelen die ze liever wat slanker zou zien, maar waar de overtollige kilo’s moeizaam verdwijnen. De top drie? Buik, billen en benen. Niet voor niets is de BBB-groepsles al decennialang een vaste waarde in de fitnesscentra. Toch zijn die verstevigende oefeningen niet voldoende om slanker te worden in een van deze drie zones. Voor een optimaal resultaat moet je ze combineren met cardiotraining en een gezond dieet. Wil je ook slank en fit de feestdagen in? Met deze tips moet dat lukken!

Afslanktip: oefen achter je bureau …

Trainen hoef je niet altijd in de fitnessclub te doen. Ook thuis of op kantoor kan je oefeningen doen die je spieren verstevigen, zelfs zittend achter je bureau! Je buikspieren opspannen kan bijvoorbeeld ook terwijl je neerzit. Ga met een rechte rug zitten en span je onderste buikspieren op gedurende tien tellen. Herhaal de oefening zo vaak als je kan. Deze oefening is niet alleen buikspierverstevigend, ze doet ook nog eens wonderen voor je houding; want met opgespannen buikspieren ben je minder geneigd om onderuit te zakken achter je bureau.

… of oefen thuis

Ook in je eigen woonkamer kan je je spieren verstevigen. Veel plaats heb je niet nodig, en als oefenmateriaal volstaat een matje of een handdoek om op te zitten of liggen, en eventueel een kussen om je onderrug te ondersteunen.

Wil je vooral afslanken aan je buik, doe dan iedere dag de klassieke crunches: ga op je rug liggen, buig je knieën en zet je voeten plat op de grond. Plaats je handen achter je hoofd (niet trekken aan de nek!) en breng je schouders van de grond terwijl je uitademt. Adem in en laat je bovenlichaam weer zakken tot net boven de grond. Let goed op dat je onderrug tegen de grond blijft, en dat je je buikspieren de hele tijd opspant – ook bij het naar beneden zakken. Herhaal de oefening tien keer, pauzeer eventjes en doe dan nog eens twee keer een setje van tien. Bouw de frequentie op naargelang je je buikspieren sterker voelt worden.

Ook voor de andere spiergroepen zijn er genoeg oefeningen die je gewoon thuis kan doen. Met dank aan You Tube, want daar vind je duizenden filmpjes van workouts terug met gerenommeerde fitnessinstructeurs die je haarfijn uitleggen hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Allemaal gratis bovendien. Je moet alleen wel de discipline opbrengen om iedere dag thuis je matje uit te rollen en je halters boven te halen, en dat is misschien iets moeilijker zonder fitnessmaatjes die samen met jou zwoegen en zweten … Aan de andere kant spaar je wel een heleboel tijd uit, en je traint wanneer het jou uitkomt!

Gezond dieet en cardio

Als je je krachttraining aanvult met cardiotraining, heb je sneller resultaat. Drie keer per week minstens een halfuur fietsen, joggen, skaten of zwemmen helpt je lichaam om vet te verbranden. Alleen zo komen die onderliggende spierbundels tevoorschijn! Combineer je sportgewoonten met een gezond dieet. Eet veel verzadigende producten zoals fruit, groenten, noten en volkorenbrood. Die houden je lekker aan de gang zonder hongergevoel, zodat je minder snel naar ongezonde snacks grijpt om je suikerdip op te vangen. Verder helpt veel water drinken ook om je figuur te stroomlijnen, en blijf je beter ver weg van koffie, frisdrank en alcohol.

 

Tags: , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen