Afslanktips voor na de feestdagen!

Auteur: Datum: 07.januari 2014

Je kent dat wel: tijdens de eindejaarsfeesten heb je af en toe een glaasje meer gedronken, en ook die ijstaart was te lekker om te laten liggen. Helaas is kerst intussen alweer voorbij en de weegschaal liegt er niet om. Om je gemoed op te krikken, wil je die extra kilootjes natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Gelukkig is afvallen na de feestdagen niet zo moeilijk. Met deze afslanktips ben je snel weer op dieetkoers!

Gewichtstoename, betekent dat automatisch meer vet?

Zijn er na de eindejaarsfeestjes wat kilootjes bijgekomen? Dan is dat mogelijk te wijten aan een stijging van het vetpercentage in je lichaam, maar het is meestal niet de enige oorzaak. Eén kilogram vetweefsel weerspiegelt ongeveer 7000 calorieën, bijna zoveel als in één kg boter. Behoorlijk veel dus. De stijging van je lichaamsgewicht heeft dan ook vaak nog een andere oorzaak. Doordat je tijdens de feestdagen zouter eet, houdt je lichaam meer water op. En dat blijft evenmin zonder gevolgen op de weegschaal. Met de juiste afslanktips is dat overgewicht echter niet onoverkomelijk.

Afslanktips voor een gezond lichaam

Om snel je gewicht onder controle te krijgen, volstaan vrij eenvoudige afslanktips. Zo is het vooral belangrijk om weer regelmaat in je maaltijden te krijgen. Hou je opnieuw aan het drie-maaltijden-principe, waarvan twee BCM Basic maaltijden, en kies voor voldoende variatie. Op die manier krijg je de vet- en waterbalans in je lichaam snel op peil. Daarnaast is het essentieel om voldoende te bewegen. Wie sport, speelt zijn kilo’s sneller kwijt!

Terug naar BCM Start?

Bovenop deze afslanktips heb je ook de mogelijkheid om na de feestdagen terug te keren naar de BCM Start-formule. Of dit nodig is, hangt af van hoe hard je ‘gezondigd’ hebt tijdens de feestdagen. Heb je verschillende keren overdadig gegeten en gedronken? Dan kan het nuttig zijn om de twee startdagen te herhalen. Vaak geeft dat een motivatieboost om weer aan te pikken bij het BCM dieet.

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen