Afvallen door te zwemmen: 5 doeltreffende zwemoefeningen

Auteur: Datum: 19.mei 2015

Op zoek naar een sport waarbij je calorieën verbrandt, aan je spieren werkt én conditie opbouwt? Dan is zwemmen iets voor jou! Terwijl je in het water ploetert, werken zelfs je rug- en buikspieren, wat bij veel andere sporten niet het geval is. Nog een groot voordeel? Door het water worden je gewrichten minder belast, waardoor de kans op blessures klein is. Om je zwembad-workout kracht bij te zetten, hebben we 5 doeltreffende zwemoefeningen voor je opgelijst!

1. Baantjes trekken

Warm je spieren op door rustig enkele baantjes te zwemmen. Baantjes trekken is namelijk de basis van het zwemmen. Schakel daarna over op een hoger tempo. En ook andere zwemstijlen, zoals schoolslag, borstcrawl, rugslag en vlinderslag mogen niet ontbreken in je workout. Bij elke zwemstijl gebruik je andere spieren, dus voldoende afwisselen is de boodschap. Bepaal zelf hoeveel keer je het zwembad wil doorzwemmen. Start met een haalbaar aantal baantjes en verhoog dit aantal de volgende keren telkens met een paar baantjes. Zo bouw je je zwembad-workout goed op.

2. Watertrappelen

Conditie opbouwen en je beenspieren trainen? Dat doe je met watertrappelen. Laat de zwembadrand los, start te trappelen met je benen en hou je hoofd boven water. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden. Lukt het niet meer? Hou dan even de rand vast en probeer het daarna nog een paar keer opnieuw.

3. Buikspieren trainen in het zwembad

Watercrunch

Plaats je rug tegen de zijkant van het zwembad. Laat je ellebogen op de zwembadrand rusten. Hou je benen evenwijdig met wateroppervlak. Trek daarna je knieën op naar je borst en strek weer uit. Herhaal dit verschillende keren.

Waterpendulum

De waterpendulum of schuine crunch lijkt heel sterk op de watercrunch. Zet je ellebogen opnieuw op de rand van het zwembad en je benen evenwijdig met het water. Trek nu je knieën afwisselend naar rechts en naar links op. Zo versterk je je schuine buikspieren.

Leg lifts

Ook bij de ‘leg lifts’ laat je je ellebogen op de rand van het zwembad steunen. Hou je benen naar beneden gestrekt. Lift je benen naar boven laat ze daarna weer langzaam naar beneden zakken. Herhaal ook deze oefening een aantal keer.

afvallen calorien verbranden dieetplan
Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen