Afvallen met de juiste wilskracht: dieettips voor volhouders!

Auteur: Datum: 10.april 2014

Afvallen, daar heb je in de eerste plaats karakter voor nodig. Het is een veelgehoorde dooddoener. Zoals wel vaker met clichés, ligt de waarheid in het midden. Zonder discipline zal je er inderdaad niet komen, maar dat betekent niet dat iedereen die met overgewicht kampt, lui en ongedisciplineerd is. Als je wil afslanken, is het vooral zaak om ongezonde verleidingen op voorhand uit te sluiten en jezelf geen onrealistisch verwachtingspatroon aan te meten. Ontdek onze dieettips voor volhouders!

Dieettips voor volhouders: maak het jezelf niet te moeilijk

Verleidingen zijn altijd gevaarlijk. Het ligt nu eenmaal in de menselijke aard om er af en toe aan te bezwijken. De kunst is dan ook om ongezonde eetverleidingen op voorhand uit de weg te gaan. Zo maak je het jezelf een pak minder moeilijk. Stel bijvoorbeeld elk weekend een gezond weekmenu samen en koop meteen al je benodigdheden. Zo staat er elke dag automatisch een gezonde maaltijd op het programma en ben je minder snel geneigd om naar een vettige snack te grijpen.

Hetzelfde geldt voor de lunch op het werk. Wie elke ochtend de tijd neemt om een gezonde lunchbox samen te stellen, zal de zoetigheden op het werk automatisch veel gemakkelijker links laten liggen. En wie lekker en gezond ontbeten heeft, kan de hele voormiddag tegen een stootje zonder daarvoor een cola nodig te hebben!

Dieettips voor volhouders: wees realistisch

Als je gezond wil afvallen, kan je maar beter niet je volledige levensstijl overhoop gooien. Plots vier keer per week gaan sporten, jezelf nooit meer een dessert gunnen, dat hou je nooit vol… De sleutel van een succesvol dieet is net dat je jezelf wél af en toe de kans geeft om te ‘zondigen’. Geniet ervan, zonder schuldgevoel, en je zal merken dat het de volgende dag weer veel beter lukt om de draad van je dieet weer op te pikken!

Creëer de best mogelijke omstandigheden

Discipline wordt een flink stuk makkelijker als de omstandigheden goed zitten. Wie goed voor zichzelf zorgt, zal namelijk minder snel toegeven aan verleidingen. Zorg dat je voldoende beweegt en voorzie de nodige nachtrust. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dát is de basis voor een gezond dieet!

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen