Auteur: Datum: 05.april 2013

Afvallen met repen is vergelijkbaar met afvallen met shakes. Je vervangt verschillende maaltijden door maaltijdvervangers, zoals dieet repen.

Voordelen afvallen met repen

De dieet repen zijn praktisch voor onderweg: je doet de verpakking open en je bent aan het eten. Geen gemors, je hoeft niets te bereiden of te mengen, dieet repen zijn eet-klaar. Er bestaat een gevarieerd gamma dieet repen met de lekkerste smaken. Afvallen kan dus ook lekker zijn! Bovendien bevatten de dieet repen bevatten weinig calorieën en geven ze je een voldaan gevoel. Daarnaast krijgt je lichaam alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen.

Een goed voorbeeld van een dieet met repen is het BCM Dieet. In dat dieet worden verschillende maaltijden vervangen door repen, shakes of soepen. Het principe van het BCM Dieet is dat je twee keer per dag een BCM-maaltijd nuttigt. De derde maaltijd is een gezonde maaltijd die jezelf bereidt. Op deze manier wordt je levenswijze aangepast en leer je een gezonde eetgewoonte aan.

Afvallen met BCM: 3 stappen

Stap 1: weg met slechte eetgewoontes

Tijdens de eerste twee dagen van het BCM Dieet vervang je al de maaltijden door BCM start. Verdeeld over de hele dag eet je 5 porties BCM start. Dat doe je met tussenpauzen van ongeveer 3 tot 5 uur.

Deze stap is belangrijk om oude (slechte) eetgewoontes af te leren en om de eerste cruciale kilo’s te verliezen. Let op! Het is belangrijk dat je steeds dagelijks 2 liter water drinkt. Tijdens een dieet verlies je niet enkel vet maar ook vocht, zorg dat je lichaam niets te kort komt en drink dus voldoende.

Stap 2: dieet repen

Tijdens de volgende dagen neem je terug een normaal eetpatroon aan. Je zal 2 van de 3 dagelijkse maaltijden vervangen door dieet repen (BCM Basics). De derde maaltijd is een zelfbereide gezonde maaltijd. Het blijft steeds belangrijk om voldoende water te drinken.

Stap 3: een gezond gewicht

Als je het streefgewicht bijna bereikt hebt vervang je nog slechts 1 maaltijd door een dieet reep of BCM maaltijd. De twee andere maaltijden bereid je zelf, dit zijn evenwichtige gezonde maaltijden. Als je gewicht stabiel is, is het tijd om alle drie je maaltijden zelf te bereiden. Je hebt je streefgewicht bereikt en een gezonde levensstijl aangeleerd met een goed eetpatroon.

Koop hier onze fijne dieet repen

Tags: , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen