Gezond afvallen doe je met… selder!

Auteur: Datum: 13.augustus 2013

Selder is een heerlijke, gezonde en veelzijdige groente. En, nog beter, door de vochtafdrijvende eigenschappen is het een ideale groente om te vermageren!

De helende werking van selder

Selder heeft geneeskundige krachten. De groente bevat weinig calorieën en veel water, en werkt uitstekend tegen hart- en vaatziekten. Bovendien is selder rijk aan antioxidanten en vezels die de darmflora stimuleren.

Ongekookte selder heeft een hoog calciumgehalte. Deze pure vorm van calcium stimuleert het hormonale systeem, zodat opgehoopt vet afgebroken wordt. Het bevat ook veel magnesium en ijzer, die je lichaam een zuiveringskuur geven.

En dan hebben we het nog niet gehad over de vochtafdrijvende werking. Selder eten is gewoon goed voor de lijn! Wil je op een gezonde manier gewicht verliezen, knabbel dan gewoon op een stukje selder!

Soorten selder

Er bestaan verschillende soorten selder, dus je kan variatie brengen in je dieet:

  • Groene selder is een pittige groente die je gerechten heerlijk kruidt. In de Chinese keuken is groene selder een basis ingrediënt.
  • Bleekselderij of witte selder is minder sterk dan groene selder. Toch is deze variant perfect om soep of bouillon te kruiden.
  • Knolselder is de verdikte wortel van de selderplant. De knol heeft een witte tot gele kleur.

Selder, altijd anders

Selder is ook ideaal als tussendoortje. Het stilt de honger en houdt het vochtpeil in je lichaam op peil. Maar ook bij de boterham kan een stukje selder echt verfrissend zijn en goed smaken. Nog meer selder bereidingen voor de keuken? Selder kan heerlijk smaken in slaatjes en stukjes selder maken ook jouw stoofpotje compleet. En dan hebben we het nog niet gehad over selder in de soep of smoothies op basis van deze heerlijke groene groente.

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen