Hoe kan je gezond afvallen met shakes?

Auteur: Datum: 03.april 2013

Afvallen met shakes is een gezonde en snelle manier om enkele kilo’s te vermageren. Hoe werkt zo’n shake dieet? Wat zijn de voordelen?

Hoe kan je afvallen met shakes?

In plaats van ontbijt, lunch of avondeten drink je een shake. Deze shake wordt gebruikt als maaltijdvervanger, afhankelijk van het dieet vervang je één, twee of drie maaltijden. Zo’n shake dieet kan bijvoorbeeld inhouden dat je je ontbijt en lunch vervangt door een shake en ’s avonds maak je zelf een gezonde maaltijd. De shakes bevatten minder calorieën dan de normale maaltijd, hierdoor neem je minder energie op. Het opzet van het dieet is om minder calorieën op te nemen dan je verbruikt, daardoor ga je afvallen.

Voordelen afvallen met shakes

  • Een shake dieet valt perfect te combineren met je dagelijkse leven. Je hebt net als anders 3 maaltijden, waarvan slechts 1 of 2 vervangen worden door een shake.
  • Daarnaast komt je lichaam niets te kort, het wordt voorzien van alle nodige voedingsstoffen en vitaminen. Dat wil ook zeggen dat je geen hongergevoel hebt. Je behoudt dus ook je energie en  goed humeur!
  • De shakes zijn gemakkelijk te bereiden met yoghurt, melk of water en de porties van de shake zijn ‘afgepast’. Bovendien bestaan er shakes in diverse smaken, vaak zoete smaken die erg lekker zijn.

Extra tips: gezond afvallen met shakes

Een belangrijke extra tip is om voldoende water te drinken. Tracht dagelijks 2 liter water te drinken, zeker tijdens het afvallen met shakes. Water helpt afvalstoffen bij het verlaten van je lichaam, als je te weinig water drinkt bestaat het risico dat deze in je lichaam achter blijven. Bovendien helpt voldoende water ook bij het afvallen.

Je kiest best voor een shake dieet waar je een gezond eetpatroon aanleert. De shakes vervangen eerst alle maaltijden, daarna twee maaltijden of één maaltijd. Op die manier leer je evenwichtig en gezond eten en leer je de slechte gewoontes af. Daarbij is het naderhand ook gemakkelijker om routine in je eetgewoonten te brengen.

Om een verbluffend resultaat te verkrijgen werkt een shake dieet uitstekend in combinatie met sport. Door te bewegen of te sporten ga je meer calorieën verbranden en val je dus ook sneller af. De nodige beweging zorgt ook voor spieropbouw en een goede conditie. Op die manier verkrijg je een slank en gezond lichaam.

Bestel hier onze lekker dieet shakes

Tags: , ,
dieetplan gratis aanvragen