Afvallen na een bevalling: zo begin je eraan

Auteur: Datum: 07.augustus 2014

Hoe afvallen na een bevalling?Hoe kan ik snel en efficiënt afvallen na een bevalling? Het is een vraag waarmee heel wat kersverse mama’s worstelen. Een zwangerschap gaat dikwijls gepaard met veel extra kilo’s die ze na de geboorte zo snel mogelijk willen kwijtspelen. Waar begin je en waarmee moet je rekening houden? Wij zetten het op rijtje.

Gun je lichaam de nodige tijd

Gemiddeld komen vrouwen 10 tot 12 kilo aan tijdens een zwangerschap. Na de bevalling verliezen ze zo’n 6 kilo (baby, placenta en vruchtwater). De overige 6 kilo verdwijnt jammer genoeg niet vanzelf. Veel vrouwen voelen zich dan ook niet goed in hun vel en willen zo snel mogelijk weer hun ideale gewicht krijgen.

Het heeft echter geen zin om meteen een strikt dieet te volgen of je in de fitness in het zweet te werken. Je moet je lichaam de tijd gunnen om te herstellen. Dat doe je in de eerste plaats door gezond en evenwichtig te eten.

Gezonde voeding voor de baby

Afvallen na een bevalling betekent ook rekening houden met je kind. Als je borstvoeding geeft, moet je de nodige voedingsstoffen opnemen om je melkproductie op peil te houden. Het heeft dan ook geen zin om een streng dieet te volgen. Integendeel: je moet net extra eten. Snacks en snoep zijn uit den boze. Groenten, fruit, vezels en yoghurt zijn dan weer een must. Je zal niet aankomen, het zijn gewoon calorieën die je kind nodig heeft. Daarnaast moet je ook voldoende vocht opnemen. Twee liter water per dag is een minimum.

Afvallen na een bevalling: wat met sporten?

Wanneer mag je beginnen te sporten? Je wacht het best zes maanden nadat je bent bevallen. Vlieg er niet meteen in, maar bouw geleidelijk op. Luister naar je lichaam en start bijvoorbeeld met fietsen, wandelen of zwemmen. Na verloop van tijd kan je de intensiteit opdrijven en een trainingsschema volgen dat zowel cardiotraining als spierversterkende oefeningen bevat. Vooral je buik-, bil en dijspieren moet je onder handen nemen.

Je merkt, afvallen na een bevalling is een kwestie van geduldig zijn en stap voor stap te werk te gaan. Alleen zo boek je resultaten!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen