Ben je een emotionele eter? Zo houd je je dieet toch vol!

Auteur: Datum: 22.januari 2015

Een heftige dag op het werk, een discussie met je lief of een luie dag thuis: stress, een slecht humeur en verveling doen je vaak naar eten grijpen. Laat deze emoties je dieet niet beïnvloeden. Voorkom emotioneel eten en houd je dieet vol met deze tips!

Laat je niet verleiden

Kom je in de verleiding om een snack te eten? Vraag je dan af of je wel écht honger hebt. Misschien verveel je je of eet je iets uit gewoonte? Voorkom dit door op je koelkast of aan je bureaulade met snacks een stopbord te bevestigen. Deze kleine herinnering zorgt ervoor dat je twee keer nadenkt voor je je bezondigt aan ongecontroleerd eten. Weet je van jezelf dat je er niet aan kan weerstaan? Vervang de ongezonde snacks dan door gezondere alternatieven: een stuk fruit, een yoghurtje of een kop thee.

Pak het probleem omgekeerd aan

Een andere mogelijkheid is het probleem omgekeerd aanpakken. Voedsel biedt slechts troost op korte termijn. Op lange termijn zorgt al dat emo-eten voor extra kilo’s. Anticipeer daarom op momenten van verveling, en pik een lang vergeten hobby terug op. Slaat de verveling toch toe? Maak dan een wandeling in de frisse buitenlucht of lees een goed boek. Is stress de oorzaak van je eetlust? Pak dan de oorzaak van je stress aan in plaats van je probleem weg te eten.

Stil je honger met water

Wanneer je lichaam aangeeft dat je honger hebt, bestaat de kans dat dit hongertje al met een glas water gestild is. Probeer de volgende keer als je trek hebt, eerst een glas water te drinken. Wie weet verdwijnt het hongergevoel. In plaats van water mag je ook ongezoete thee of een glas BCM Special Kruiden drinken. Dit voorkomt een verhoging van je bloedsuikerspiegel en brengt je maag vaak tot rust.

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen