Bier drinken tijdens je dieet: hoeveel calorieën bevat bier?

Auteur: Datum: 03.september 2013

Voor velen is bier de beste dorstlesser op een warme zomerdag. Vaak wordt bier ook gezien als de perfecte afsluiter van de werkdag. Over welk bier nu het beste is bestaan menige discussies. Wat wel zeker is, is dat bier calorieën bevat. Wil dat zeggen dat je tijdens je dieet niet kan genieten van een biertje? We zetten het aantal calorieën van verschillende bieren op een rij en leggen uit welk effect alcohol heeft op de vetverbranding.

Bier drinken en afvallen

Als je wil afvallen krijg je steeds te horen dat je geen alcohol mag drinken. Je zal vaak gedacht hebben: “niet zeuren, alcohol heeft niets met afvallen te maken”. Toch hebben de zeurende mensen gelijk. Alcohol zit vol met calorieën, daarbij zijn het ook nog eens nutteloze calorieën. In een glas bier zitten al snel 100 tot 200 calorieën, afhankelijk van welk bier je drinkt. Stel dat je een avondje gaat stappen en je drinkt 10 pintjes, heb je 1000 calorieën binnen. Dat is meer dan de helft van het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt.

Bier drinken remt vetverbranding af

Als je bier of een andere alcoholische drank drinkt, gaat je lichaam eerst de alcohol afbreken voordat het de calorieën kan afbreken. Dat wil zeggen dat je lichaam de calorieën die niet verbrandt zijn opslaat. Zoals we al weten worden opgeslagen calorieën vet, dit bevordert het afvallen dus niet.

Bier drinken tijdens BCM Programma

Als je toch trek hebt in een glas bier of andere alcoholische drank, kan je tijdens het BCM Programma best tijdens de balansmaaltijd bier drinken. Tussen de maaltijden is alcohol ten sterkste af te raden om de simpele reden dat alcohol de vetverbranding blokkeert!

Calorieën in verschillende bieren

Westmalle tripel 245 kcal
Duvel 204 kcal
Leffe 202 kcal
Palm Dobbel 134 kcal
Lindemans Kriek 120 kcal
Stella Artois 113 kcal
Maes pils 112 kcal
Hoegaarden 111 kcal
De Koninck 110 kcal
Heineken 90 kcal
Grolsch 88 kcal
Stella light 75 kcal
Jupiler Alcoholvrij 65 kcal
Stella Alcoholvrij 65 kcal
Amstel Light 56 kcal
afvallen calorien verbranden dieetplan
Tags: , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen