Caloriearm genieten in de zomer

Auteur: Datum: 20.juni 2017

In de zomer krijgen we geen genoeg van verkoelende lekkernijen zoals ijs en zoete drankjes. Helaas bevatten die veel calorieën en doen ze ons figuur geen goed. Toch hoeven we ze niet helemaal uit ons dieet te schrappen. Er zijn genoeg alternatieven die heerlijk smaken en verkoelen op warme dagen, zonder dat we er direct van aankomen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Genieten van ijs kán

Natuurlijk wil je af en toe een ijsje in de zomer. En dat kan ook prima! Maar weet wat je neemt. Laat het roomijs liever staan en neem sorbetijs, waterijs of frozen yoghurt. Die bevatten minder vet en calorieën en net zo smaakvol en verfrissend.

Koop geen voorverpakt ijs, maar stel zelf je ijsje samen. Dan kun je kiezen voor een bolletje sorbet- of yoghurtijs. Maak je ijsje niet onnodig vet en zoet door suikerrijke toppings zoals chocoladesaus en slagroom toe te voegen. Het ijs zelf heeft al smaak genoeg!

Of maak je ijs zelf! Met vers fruit, een beetje yoghurt en eventueel wat zoetstof heb je een verantwoord ijsje. Dit gaat het best met een ijsmachine. Ook zonder ijsmachine kun je thuis zelf ijs maken. Schenk het mengsel op een metalen plaat en plaats het in de vriezer. Wel regelmatig doorroeren met de staafmixer om de ijskristallen fijn te maken.

Nog sneller is om ijs te maken van bevroren fruit. Laat het fruit iets ontdooien, schenk er een beetje yoghurt bij en pureer met de staafmixer. Zonder yoghurt heb je een soort sorbetijs.

Veel mensen denken met een frappuccino of frozen cappuccino een verantwoord drankje te drinken. Maar hierin zitten vaak roomijs en slagroom en bevatten dus veel suiker en vet. Door koffie te koelen met veel ijsblokjes en eventueel koude melk, heb je een heerlijk caloriearm drankje. Verkoelend en oppeppend!

Drankjes die niet dik maken

Op warme dagen zweten we meer en hebben we dus meer vocht nodig. Ons lichaam heeft dan wel drie liter vocht nodig. Water is natuurlijk de beste dorstlesser en bovendien caloriearm en rijk aan belangrijke mineralen.

Soms wil je iets anders dan water. Een schijfje citroen geeft je water direct meer bite. Er zijn tegenwoordig ook allerlei soorten water met een smaakje verkrijgbaar die nauwelijks calorieën bevatten. Maak eens zelf limonade door fruit toe te voegen aan water en eventueel te zoeten met vloeibaar zoetstof. Muntblaadjes maken je water extra verfrissend.

Thee is een goede dorstlesser. Wel eens zelf ijsthee gemaakt? Laat de thee simpelweg afkoelen en doe er eventueel wat zoetstof doorheen of kruiden zoals munt.

Alcohol kun je beter laten staan op warme dagen. En als je het echt niet kunt laten, drink dan veel water tussendoor.

Lichte zomerse maaltijden

De meeste mensen hebben minder honger wanneer het kwik stijgt naar tropische temperaturen. Daarom smaken klassieke, lichte zomerse gerechten goed. Het is ook de perfecte tijd om te beginnen met het Precon dieet.

Een salade van verse groenten is altijd een goede keuze. Salades zitten vol vitaminen en voedingsstoffen. Let wel op de ingrediënten, want toevoegingen zoals volvette kaas kunnen de salade calorierijk maken. Dat geldt ook voor de dressing. Een dressing op basis van yoghurt heeft de voorkeur.

Een koude groentesoep smaakt ook goed op warme dagen en bevat weinig calorieën en veel vitaminen. Het basisrecept is simpel: schil waterrijke groenten zoals komkommer en tomaat. Pureer en verdun met koude groentebouillon of water tot de gewenste consistentie. Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden en eventueel wat yoghurt. De soep is het lekkerst als die echt koud is. Laat dus goed afkoelen in de koelkast of gebruik gekoelde groenten.

Wilt u succesvol afvallen? Start dan met het Precon dieet!

✓ 2 miljoen tevreden klanten ✓ wetenschappelijk bewezen ✓ lekkerste getest

dieetplan gratis aanvragen