Cellulitis bestrijden door gezond te eten

Auteur: Datum: 26.augustus 2014

Heel wat vrouwen hebben vroeg of laat te kampen met cellulitis. De lelijke kuiltjes en bultjes in de dijen en billen zijn allesbehalve aantrekkelijk en ben je liever kwijt dan rijk. Veel vrouwen grijpen naar dure behandelingen en allerlei wondercrèmes, maar dat hoeft helemaal niet. Door gezond te eten, kan je cellulitis perfect wegwerken.

Wat is cellulitis?

Cellulitis ontstaat wanneer er zich vet net onder de huid opstapelt en het bindweefsel tussen de vetruimtes dunner of zwakker wordt. Het resultaat is een sinaasappelhuid waarmee bijna elke vrouw te maken krijgt. De oorzaak van cellulitis heeft dus – in tegenstelling tot wat velen denken – niets met overgewicht te maken. Cellulitis komt bijna uitsluitend bij vrouwen voor omdat ze ter hoogte van de billen en dijen veel meer vetophoping hebben dan mannen.

Cellulitis bestrijden: ga doordacht te werk

Wil je cellulitis bestrijden? Dan moet je op een doordachte manier te werk gaan. Het heeft geen zin om als een bezetene te beginnen diëten. Ook slanke vrouwen kunnen cellulitis krijgen. Wat moet je dan wel doen? Gezond eten om te beginnen:

  • Veel groenten en fruit.
  • Wit vlees, vis en eieren.
  • Voldoende water of groene thee.

Afvalstoffen en vocht afvoeren

Cellulitis is niet alleen aan vetophoping te wijten. Ook vocht en afvalstoffen zijn twee belangrijke boosdoeners. Cellulitis bestrijden betekent dus niet alleen gezond eten, maar ook de juiste voedingsstoffen innemen. Groene groenten zoals spinazie, bananen en meloen staan erom bekend afvalstoffen goed af te voeren.

Sporten is een must

Je hoeft geen spartaans dieet te volgen om van je cellulitis af te geraken. Zo mag je pasta, rijst en brood blijven eten, zonder te overdrijven uiteraard. Op die manier krijg je ook voldoende energie binnen die je nodig hebt om te sporten. Want sport is een broodnodige factor om cellulitis tegen te gaan. Als je sport, verbrand je namelijk calorieën en verlaagt het vetpercentage in lichaam. Werk je minstens drie keer per week in het zweet en wees niet te ongeduldig. Het duurt even vooraleer je resultaten boekt.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen