Je cholesterol verlagen met cholesterol verlagende drankjes

Auteur: Datum: 07.december 2007

vandaag kwam in het nieuws dat artsen en diëtisten aanraden om cholesterol verlagende drankjes niet zo maar in het wilde weg te gebruiken. En hier zijn terecht verschillende redenen voor. Het tijdstip en het moment waarop je deze cholesterol verlagende drankjes gebruikt spelen een belangrijke rol.

Normaal cholesterol

Elke persoon een zeker hoeveelheid cholesterol nodig. Cholesterol haal je uit je voeding en uit je eigen lichaam. Onze lichaamscellen hebben cholesterol nodig, voor de opbouw van de celmembranen. Bij een normaal cholesterol gehalte zijn deze drankjes dan ook overbodig.

Cholesterol verlagen

De eerste stap om je cholesterol onder controle te houden is een gezonde gevariëerde voeding, voldoende beweging, niet te veel stress, niet roken en een gezonde bloeddruk.

Heb je toch problemen met je cholesterol bespreek het gebruik van deze drankjes dan met je diëtiste, voedingsdeskundige of arts.  De resultaten zijn immers veel beter indien ze gedronken worden op het moment van je gezonde evenwichtige maaltijd. De werking  wordt hier mooi getoond.

bron : www.benecol.be, www.danacol.be

Tags: , , ,
dieetplan gratis aanvragen