Daarom is chocolade gezond!

Auteur: Datum: 29.januari 2017

Wil je graag afvallen, maar ben je zo dol op chocolade dat je er soms gewoon echt niet aan kunt weerstaan? Niets om je schuldig over te voelen! Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar elke dag een stukje chocolade eten, is lang niet zo ongezond als je denkt. Integendeel, chocolade geef je dieet zelfs een duwtje in de rug. Ja, dat lees je goed! Chocolade is gezond én helpt je op weg naar een gezond gewicht. Maar zoals altijd het geval is in voedingsland, geldt ook voor chocolade: geniet met mate.

Bron van antioxidanten

Chocolade is goed voor je lichaam. Of beter gezegd: donkere chocolade is goed voor je lichaam. Donkere chocolade bevat namelijk grote hoeveelheden cacao, en cacao is rijk aan antioxidanten die er niet alleen voor zorgen dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten, maar ook dat je kans op beroertes en diabetes verkleint.

Chocolade is goed voor je humeur

Chocolade heeft niet alleen een positieve invloed op je hart, maar geeft ook je humeur een flinke opkikker. Dat hebben we te danken aan theobromine, een stof die in cacao zit en verwant is aan cafeïne. Theobromine verhoogt namelijk de concentratie serotonine in je hersenen. Sero-wat? Serotonine dus, beter gekend als het gelukshormoon.

Chocolade helpt je afvallen

Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat 6 gram chocolade per dag – ofwel één blokje – je een gezond gewicht helpt te behouden. De onderzoekers stelden daarnaast vast dat mensen die chocolade eten gemiddeld een lager BMI hebben dan mensen die dat niet doen. De verklaring? Chocolade zou er – althans volgens de onderzoekers – voor zorgen dat je lichaam minder vet opneemt. Een blokje chocolade als dessert, kan dus helemaal geen kwaad.

Heb je zin in een volwaardige maaltijd met chocolade? Probeer dan de BCM chocobar eens.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen