De do’s en dont’s van afvallen in de lente

Auteur: Datum: 21.maart 2017

Je zou het niet zeggen, maar vandaag begint dan eindelijk de lente. De temperatuur kruipt langzaam omhoog en de dikke truien mogen naar zolder om plaats te maken voor zomerkleren. Een goed moment om de balans op te maken; pas jij je zomerkleren nog? Begin nu met afvallen en ga zelfverzekerd de zomer tegemoet.

Afvallen in de lente: raak die winterkilo’s kwijt!

De lente is bij uitstek het seizoen om de winterkilo’ s kwijt te raken. De langere dagen geven ons meer energie en we zijn meer buiten. De perfecte factoren om meer te gaan bewegen. Ook liggen de supermarkten weer vol smaakvolle groenten en fruit; aardbeien, kersen, perziken, asperges, raapstelen en nog veel meer. Eten van het seizoen is niet alleen lekker, maar ook super gezond en goed voor de lijn!

Maar de lente heeft ook genoeg addertjes onder het verse gras. Want niets lekkerder dan op een zonovergoten dag uren op het terras te spenderen. En dan niet met een glas water, maar met een witbiertje, glas wijn en smaakvol borrelhapje zoals bitterballen. Terwijl je je net had voorgenomen om die winterkilo’ s kwijt te raken! Hoe kun je je hiertegen bewapenen?

5 tips om het afvallen in de lente vol te houden

  1. Ga nooit met lege maag op het terras zitten. Natuurlijk bestel je dan een lekker borrelhapje, of twee…
  2. Spreek van tevoren af wat en hoeveel je mag. Hierdoor blijf je gefocust op je doel. En bestel tussendoor een spa rood met schijfje citroen, ook heerlijk verfrissend in de zon.
  3. Eet een lichte maaltijd. Toch voor de bijl gegaan en net iets te veel gedronken en borrelhapjes gegeten, zorg dan dat je thuis een makkelijke, lichte maaltijd hebt klaarliggen. Bijvoorbeeld een salade of een verse tomatensoep. Sla de maaltijd niet over, de kans dat je later op de avond gaat snacken is dan groot.
  4. Voel je niet schuldig en pak de draad weer op. Ondanks je goede voornemens heb je toch te veel gedronken en gegeten. Denk liever terug aan de gezelligheid in plaats van je schuldig te voelen. Gebeurd is gebeurd! Wanneer mensen zich schuldig voelen, zijn ze geneigd nog meer te eten of zelfs de afvalpoging te staken. Zonde, pak de volgende dag de draad weer op en je zonde is zo weer vergeten.
  5. Associeer een mooie lentedag niet alleen met consumeren. Natuurlijk lonken het terras en de ijssalon, maar je kunt zoveel meer doen. Een lange wandeling, de tuin klaarmaken, een zeilboot huren, noem maar op. De zon geeft ons energie en de frisse lentelucht is heerlijk voor activiteiten.
afvallen lente precon dieet

Wilt u in de lente gezond afslanken?

Dan hebben wij voor u de perfecte aanbieding! Juist voor degenen die in de lente willen beginnen met diëten, of juist door willen starten, heeft Precon een aanbeiding: 10% korting op ons LentePakket.

Wat zit er in het LentePakket?

In dit pakket zitten genoeg producten om 1 maand lang te diëten. Het pakket kost normaal €170,45 maar is nu tijdelijk €149,95! Zo kunt u gelijk een goede start maken op weg naar uw streefgewicht!

dieetplan gratis aanvragen