De komkommer: trouwe bondgenoot tijdens je dieet

Auteur: Datum: 09.oktober 2014

Al verschillende diëten geprobeerd? Het is niet gemakkelijk om te vermageren en dan je gewicht te behouden. Het jojo-effect is op dat moment je grootste vijand. Zoek een dieet waarmee je voldoende voedingsmiddelen eet en voldoende varieert. Komkommer aan je dieet toevoegen is zeker een goed idee. Je leest hier waarom komkommer gezond is.

Een caloriearme groente

Deze caloriearme groente bestaat voor meer dan 90% uit water. Hierdoor hydrateert komkommer het lichaam. Bovendien moet je er goed op kauwen, wat het verzadigingsgevoel bevordert. Je hebt sneller het gevoel dat je genoeg gegeten hebt. Je eet dan ook minder dan anders. Daarnaast zorgt deze groente voor een betere spijsvertering. Verteert een komkommer bij jou niet zo goed? Snij er dan de zaadjes uit. Zij zijn de boosdoener.

Vitamines en antioxidanten

Eet komkommer in het vervolg met de schil. Hier zitten namelijk antioxidanten in die de vrije radicalen in je lichaam verminderen. Deze vrije radicalen hebben invloed op de ontwikkeling van sommige kankers, ouderdomsziektes en cardiovasculaire aandoeningen. Bovendien bevatten komkommers de stof cucurbitacine C, wat kankercellen stopt. Ook kalium, calcium en vitaminen A, B en C vind je in de komkommer terug.

Een dieet met komkommer

Het eten van komkommer heeft dus heel wat positieve gevolgen. Nochtans is het niet aan te raden om uitsluitend komkommer te eten. Je hebt namelijk verschillende voedingsstoffen nodig. Een té calorie-arm dieet is niet gezond. Komkommer toevoegen aan je gezonde gerechten is wel een goed idee. Meng stukjes komkommer met plattekaas en smeer het op je boterham. Zo heb je snel een gezonde en frisse lunch. Ook aan je salades kan je komkommer toevoegen. Daarnaast is een mengeling van couscous, komkommer, tomaat en paprika een aanrader.

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen