Deze drie gevaarlijke dieetmethodes probeer je maar beter niet

Auteur: Datum: 03.april 2014

Websites en magazines slaan ons om de oren met spectaculaire dieetmethodes en dito beloftes. 15 kilo verliezen in twee weken tijd? Geen probleem! Niets is minder waar … Integendeel, dieetmethodes die een onwaarschijnlijk gewichtsverlies beloven, laat je maar beter links liggen. Hun loze beloftes zullen je alleen maar teleurstellen en bovendien brengen ze je gezondheid in gevaar. Hier alvast een overzicht.

1. Watten eten

Een bijzonder gevaarlijke trend die helaas nog niet is uitgeroeid, is watten eten. Jawel, je hoort het goed. De bedenkers van deze bizarre dieetmethode beweren dat watten je maag vullen en je zo een verzadigd gevoel bezorgen. Daarnaast zouden ze vol vezels zitten die nodig zijn voor elk dieet. Onzin natuurlijk. De vezels in watten zijn ongezond. Bovendien vormen de watten mogelijk een bal in je maag, en dat is ronduit gevaarlijk.

2. Beyoncé dieet

Dit dieet is uitgevonden door – hoe kan het anders – Beyoncé. Volgens de Amerikaanse R&B-zangeres viel ze hiermee in twee weken tijd 10 kilo af. Klinkt spectaculair, niet? Haar tip: houd het twee weken lang uitsluitend bij een glas water met citroensap, cayennepeper en siroop… Met dit hongerdieet zal je inderdaad gewicht verliezen, maar gezond is het allerminst. Je loopt namelijk heel wat essentiële voedingsstoffen en vitamines mis.

3. Monomaaltijden

Het principe van monomaaltijden is dat je maar één type voeding per maaltijd verorbert. Denk maar aan een kommetje fruit of groenten. Je mag er dan in eerste instantie misschien wel wat kilootjes mee verliezen, ook hier gaat het om een veel te beperkt voedingspatroon dat je metabolisme in gevaar brengt.

Voldoende variatie is de boodschap. Dieetmethodes die het driemaaltijdenprincipe toepassen, zijn dan ook een stuk gezonder én efficiënter. Zo heeft het BCM Dieet al heel wat afslankers gelukkig gemaakt!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen