Deze voeding geeft je écht meer energie

Auteur: Datum: 06.augustus 2015

Voel jij je ook zo vaak futloos en vermoeid? Dan ben je niet de enige. Naast slaapgebrek kan ook je voedingspatroon een echte energievreter zijn. Wie zich moe voelt, grijpt meestal naar de snelste en dichtstbijzijnde oplossing voor meer energie: suiker. Fout natuurlijk, want een teveel aan suiker in je voeding levert je geen extra energie op, wél extra kilo’s. Vergeet energiedrankjes en snelle suikershots: deze voeding levert je langdurig energie op.

Volle granen

Eet jij al havermout als ontbijt? Dat levert je gegarandeerd een energieke een ochtend op. Havermout bevat vezels die je lang een voldaan gevoel geven: ideaal om de voormiddag door te komen zonder hongertje tussendoor. Wil je ook je lunch en avondeten opwaarderen met gezonde granen? Quinoa, zilverliesrijst en spelt zijn de uitgelezen leveranciers van vezels en vitaminen.

Ontbijttip: kook zes eetlepels havermout in water of melk tot pap, en breng op smaak met stukjes vers fruit, zoals appel, peer of banaan. Werk af met een snuifje kaneel.

Goede vetten

De ‘goede’ vetten in vis en avocado heeft je lichaam broodnodig om goed te functioneren. Want in tegenstelling tot wat ze in de jaren zestig dachten, zijn niet alle vetten slecht voor je. Omega 3-vetzuren leveren je energie op en zijn goed voor hart en bloedvaten. Je vindt deze gezonde vetten niet enkel in vis, ook noten en zaden zijn echte omega 3-bommetjes. Maar pas op: eet er niet te veel van, want noten hebben een hoge caloriewaarde.

Voeding en energie: een onafscheidelijk duo

Kies voor trage suikers die niet meteen na opname verbrand worden door je lichaam. Je vindt ze in vezelrijke voeding: rauwkost, fruit, volkoren- of roggebrood, aardappelen, zilvervliesrijst, speltpasta, … De vezels in gezonde voeding geven hun energie langzaam af, zodat je je langer verzadigd voelt. Op die manier vermijd je de bekende energiedip, en hoef je tussen de lunch en het avondeten niet naar snelle suikersnacks te grijpen om je honger te stillen.

Wil je graag afvallen en op calorieën besparen, maar wel alle voedingsstoffen binnenkrijgen? Schakel dan tijdelijk over op een dieet met maaltijdvervangers.

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen