Op dieet en toch toegeven aan chips of chocolade: het kan!

Auteur: Datum: 14.januari 2014

Hoe gedisciplineerd je ook bent, bepaalde verleidingen zoals chips, chocolade of gebak zijn bijzonder moeilijk te weerstaan. Op korte termijn kan je al dat lekkers nog relatief gemakkelijk het hoofd bieden, maar na enkele weken of maanden stijgt het risico dat je toch bezwijkt. Gelukkig is er goed nieuws: dieet en chocolade, chips of gebak gaan wel degelijk samen! Met volgende tips voorkom je dat deze heerlijkheden dikmakers worden.

Dieet en chocolade? Desserts ‘inplannen’ is een must

Jezelf voor eeuwig je favoriete lekkernij ontzeggen, is onbegonnen werk. Een veel betere dieettactiek is om er op weloverwogen tijdstippen zonder schuldgevoel aan toe te geven, zolang je het maar met mate doet en een zekere regelmaat respecteert. Probeer snoepgoed of vettige versnaperingen dan ook te vermijden als tussendoortje. Een zakje chips als aperitiefhapje of een heerlijk stuk chocolade als dessert kunnen dan weer perfect. Plan een toegestane hoeveelheid in voor de week: bijvoorbeeld drie stukken cake of een pakje nootjes. Hou ook met deze calorieën rekening wanneer je een maaltijd bereidt en volg altijd het drie-maaltijden-principe. Dieet en chocolade gaan dus perfect samen!

Hoe zoete tussendoortjes te vermijden?

Word je in de namiddag overvallen door een onweerstaanbare drang naar zoetigheid? Grijp tijdens je dieet dan niet naar chocolade, maar kies voor een gezond alternatief dat de zin in zoet vanzelf doet afnemen. Een kopje rooibosthee zorgt ervoor dat het verlangen naar zoetigheden verdwijnt. Deze cafeïnevrije thee bestaat in vele smaken zoals vanilleroom, karamel of chocolade-pepermunt. Een andere tip: doe wat vanille-aroma op een zakdoek en adem de geur diep in. Met deze geur wordt de zin in zoetigheden meteen bevredigd. Is het verlangen naar chocolade té overweldigend? Geniet dan heel bewust van een stukje chocolade.

Zin in iets hartigs?

Wie zijn zin in hartige tussendoortjes wil stillen, kan het best iets warms drinken. Dieet kruidenthee is bijvoorbeeld ideaal om de honger te stillen en het onderbreekt de vetverbranding niet. Tip: ook komkommer, tomaatjes of paprika zijn een prima keuze voor een caloriearm tussendoortje.

Tags: , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen