Dieet tips: soms is zondigen toegestaan

Auteur: Datum: 02.juni 2014

Afvallen is verre van eenvoudig. Altijd gezonde alternatieven zoeken of een strikt dieetprogramma volgen: vaak betekent het ook dat je jezelf heel wat lekkers ontzegt. De drang om te zondigen is vaak groot, zeker als je dieet al een tijdje duurt. Maar wist je dat het perfect is toegestaan om af en toe te zondigen tijdens je dieet? Het kan zelfs gunstig zijn! Je hoeft dus niet langer dat heerlijk stuk taart of die sappige steak links te laten liggen.

Zondigen houdt je op het rechte pad

Klinkt onlogisch, niet? Toch houdt het perfect steek om af en toe te zondigen om je te helpen je dieet langer vol te houden. Als je aan het diëten bent, krijg je na verloop van tijd namelijk sowieso zin in lekkere snacks. Als je daar niet één keer per week aan toegeeft, zal het al snel moeilijk zijn om je dieet vol te houden. Eén of maximaal twee keer per week zondigen, kan dus helemaal geen kwaad.

Zondigen met mate

Af en toe zondigen is geen probleem, hoewel je er wel voor moet zorgen dat de porties binnen de perken blijven. Anders werkt het natuurlijk niet. Het is perfect oké om te genieten van je snack of maaltijd, maar laat het niet ontaarden in een eetbui van jewelste. Dat vergt misschien wat discipline, maar het is de enige manier om te zondigen zonder schuldgevoel. Vaak helpt het om je snackmomenten op voorhand te kiezen. Zo wordt het geen ‘zoete inval’.

Gun jezelf ‘zondigmomenten’

Op sommige momenten weegt je dieet zwaarder dan op andere. Op (verjaardags)feestjes ligt het bijvoorbeeld niet voor de hand om je aan je dieet te houden. Gun het jezelf om met mate te zondigen op feestelijke gelegenheden, het houdt je dieet leuk en het maakt feestjes heel wat aangenamer!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen