Dieettips: eet je gelukkig

Auteur: Datum: 16.december 2014

Er bestaat veel voeding waar je gelukkig van wordt. Veel mensen denken dat ze vrolijker worden wanneer ze fastfood eten. Dit is echter maar van korte duur, want daarna volgt vaak het schuldgevoel. Daarom gingen we op zoek naar gezond eten waar je écht gelukkig van wordt.

Word gelukkig van gezonde voeding

Je eet je gelukkig door gezonde voeding. Door het eten van voldoende groenten en fruit gaat je energiepeil namelijk de hoogte in. Daarnaast versterk je je weerstand, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes. In de voorverpakte voeding zijn de belangrijke voedingsstoffen vaak verdwenen. Daarom is het belangrijk om verse producten te kiezen en voldoende gevarieerd te eten. Op die manier krijg je elke dag verschillende essentiële voedingsstoffen binnen en voel je je al direct een heel stuk gezonder en gelukkiger.

Voedingsstoffen die je gelukkig maken

Naast gezonde voeding zijn er enkele voedingsstoffen die een invloed hebben op ons geluksgevoel. Kies bewust voor voedingswaren die deze stoffen bevatten. Een stof zoals dopamine speelt een rol bij het ervaren van genot en blijdschap. Eet je veel groenten en fruit? Deze zijn rijk aan antioxidanten die de zenuwcellen die dopamine gebruiken, beschermt. Ook serotinine kan je geluksgevoel sturen. Wanneer je serotininegehalte te laag ligt, kan dit tot slapeloosheid en zelfs tot depressie leiden. Daarom is het belangrijk om dit gehalte te verhogen door vitamines B1, B3, B6 en foliumzuur in te nemen.

Voeding waar je gelukkig van wordt

In welke etenswaren vind je de voedingsstoffen die je een gelukkiger gevoel geven? We zetten enkele voedingsmiddelen op een rijtje:

  • Bananen zijn ideaal wanneer je je een beetje down voelt. Ze verhogen namelijk het serotininegehalte en de koolhydraten geven je onmiddellijk een energieboost.
  • Ook spinazie verhoogt dit gehalte doordat het heel wat foliumzuur bevat. Je krijgt onmiddellijk een energiek gevoel.
  • Noten zijn heel gezond. Ze bevatten heel wat vitamine B, wat niet alleen je lichaam, maar ook je humeur ten goede komt.
  • Zonnebloempitten zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt.
  • Van producten zoals amandelen, peterselie, avocado en sesamzaden krijg je ook een vrolijk en blij gevoel.

Voeg al deze etenswaren dus toe aan je dieet. Of je echt gelukkiger wordt van deze voedingswaren, hangt natuurlijk ook van persoon tot persoon af. Heb je bij deze producten toch niet zo’n sterk geluksgevoel? Hou dan zelf bij wat je eet en of je daar gelukkiger van wordt.

Tags: , , ,
dieetplan gratis aanvragen