Druiven: meer dan een gezond tussendoortje

Auteur: Datum: 13.mei 2014

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje dat ook nog eens een heilzame werking heeft? Dan zijn druiven de ideale oplossing. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar versterken ook ons immuniteitssysteem. Verder hebben ze een positieve impact op de werking van het hart en de bloedvaten. Druiven hebben alleen maar troeven in petto en zijn hét perfecte tussendoortje!

Gezond tussendoortje voor iedereen

Druiven staan bovenaan de rangschikking van de meest geliefde fruitsoorten. Ken je iemand die er niet van houdt? De kans is waarschijnlijk klein. Druiven zijn niet alleen geschikt als gezond tussendoortje. Ze zijn ook een populair cadeau wanneer we op ziekenbezoek gaan. En het feit dat één glas rode wijn per dag gezond is, heeft veel te maken met de eigenschappen van blauwe druiven.

Geheugen en huidcellen

Druiven bevatten een heleboel polyfenolen. Eén daarvan, resveratrol, zit vooral in de schil en de pitten. Resveratrol is heilzaam voor ons hart en onze bloedvaten. Bovendien heeft het een gunstige impact op de werking van ons geheugen en kan het worden ingezet in de strijd tegen alzheimer.

De oxidanten van druiven beschermen onze huidcellen en vormen een ideaal onderdeel van zonnecrèmes.

Druivenkuur om te lichaam te zuiveren

Druiven zijn ook geschikt om je lichaam volledig te ontgiften. Je kan een druivenkuur volgen en daarmee alle afvalstoffen afvoeren. Ook je lever en je nieren worden volledig gezuiverd. Je kiest zelf hoe ver je gaat. Sommige mensen eten voor elke maaltijd een trosje druiven. Andere pakken het doortastender aan en eten gedurende een paar dagen alleen maar druiven. Tijdens een kuur moet je veel water drinken om de afvalstoffen zo veel mogelijk af te voeren. Hou er wel rekening mee dat druiven je spijsverteringsstelsel op de proef stellen en een laxerende werking hebben.

Gezond tussendoortje: de voedingswaarde van druiven

De voedingswaarde van druiven is onomstreden. En daardoor staan ze ook bekend als gezond tussendoortje. Welke voedingsstoffen bevatten druiven precies?

  • Vitamine A en C verhogen onze weerstand.
  • Calcium houdt je botten sterk.
  • Kalium zorgt voor een optimale werking van de zenuw en spieren.
  • Fosfor is onmisbaar voor botten en tanden.
  • Silicium hebben een positieve impact op spieren en botten.

Een sappige druif is niet alleen verwennerij voor je smaakpapillen. Het is ook het gezonde tussendoortje bij uitstek!

Tags: , , , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen