De eigenschappen van een efficiënt en gezond dieet

Auteur: Datum: 23.mei 2014

Het ene dieet zegt dat je het best zus aanpakt, het andere zegt dat je het best zo aanpakt. Zorg er in elk geval voor dat je een dieet kiest dat gezonde eetgewoonten promoot. Een efficiënt en gezond dieet bestaat uit een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Daarnaast heeft een gezond dieet nog enkele andere belangrijke eigenschappen. Om je te helpen met een gezond dieet te vinden, hebben we deze eigenschappen op een rijtje gezet.

Een gezond dieet begint met een gezond ontbijt

We kunnen het niet voldoende benadrukken: ontbijten is belangrijk. Een goed ontbijt bereidt je voor op de rest van de dag en helpt je gezond vermageren. Een gezond ontbijt maakt je metabolisme wakker en geeft je lichaam terug energie. Het eeuwenoude gezegde “Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een zwerver” is dus zeker waar!

Een gezond dieet verandert je levensstijl

Afvallen is geen tijdelijk gebeuren. Als je slank wilt blijven, moet je na je dieet ook een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon aannemen. Indien je hervalt in je oude eetgewoonten, vliegen de kilo’s er weer aan. Hierdoor krijg je het zo genoemde jojo-effect. Om dit te vermijden moet je haalbare doelen stellen tijdens je dieet. Nadat je de overtollige kilo’s kwijt bent, moet je je leven permanent veranderen. Dat wil zeggen: ban de ongezonde voeding uit je leven en kies voor goede, gezonde gewoonten.

Tijdens een gezond dieet moet je bewegen

Iedereen die wilt vermageren, kent de basisregel: meer verbranden dan wat je binnen krijgt. Om dit proces te vergemakkelijken, is het enorm belangrijk dat je beweegt! Dit wil niet zeggen dat je meteen een abonnement moet nemen bij de sportclub. Ook dagelijks een wandeling maken, een tochtje fietsen of gaan joggen, is een goede manier van bewegen. Wél is het aangeraden om elke dag minstens een half uurtje te bewegen.

Gezond vermageren doe je stapje per stapje

Het efficiëntste dieet, is een dieet waarbij je langzaam en stap per stap je overtollige kilo’s verliest. Door een sterk calorie beperkend dieet te volgen, val je snel af. Maar eens je stopt met dit dieet, komen de kilo’s er snel weer bij. Vaak kom je nadien zelfs meer bij! Om dit te vermijden, volg je dus best een langzaam dieet waarbij gewichtsbehoud zeker is. Een gezond doel daarbij is een halve kilo per week vermageren.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen