Een drukke carrière en toch gezond afvallen? Ja, dat kan!

Auteur: Datum: 13.maart 2014

Druk, druk, druk? Een succesvolle carrière heeft vaak een weerslag op je gezondheid. Je sport minder en vindt niet altijd de tijd om een gezonde maaltijd te koken. Laat staan dat je de tijd hebt om gezond af te vallen! Tot zover de excuses… Het is wel degelijk mogelijk om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen zonder aan je professionele plichten te verzaken. Hoe dan? Ontdek het hier!

Eten = een welgekomen rustpauze

Wie gezond wil afvallen, moet in de eerste plaats gezonde eetpatronen kweken. Dit betekent: vaste tijdstippen voor elke maaltijd en de tijd nemen om te eten. Eet jij elke dag aan je bureau om tijd te winnen? Dan kan je daar maar beter mee ophouden. Neem even de tijd om tot rust te komen en in het gezelschap van je collega’s van je maaltijd te genieten. De ideale manier om te ontstressen en het is ook een stuk gezonder! Je eet bewuster en het verzadingsgevoel duurt langer. Bovendien zal je na de maaltijd extra productief zijn.

Gezond afvallen, dat is voldoende drinken

Ben je de hele dag druk in de weer? Dan komt het er in de eerste plaats op aan om voldoende te drinken. Dat zal je hongergevoel stillen en je helpen om je nog beter te concentreren. Opgepast: kies voor water of andere dranken die je lichaam voldoende hydrateren (zoals thee). Koffie en caloriebommen zoals cola kan je het best mijden of tot een minimum beperken!

Kies voor gezonde tussendoortjes

Een zakje chips, een chocoladereep, het zijn de grote verleidingen op elke werkvloer. Helaas zijn ze bijzonder nefast voor je lichaamsgewicht. Nood aan iets zoets? Kies dan voor gezonde alternatieven zoals fruit of yoghurt. Ze stillen meteen je hongergevoel en in tegenstelling tot vettige snacks hou je er een fris gevoel aan over.

Gezondigd? Niet erg!

Het is niet omdat je eens gezondigd hebt, dat je jezelf een schuldgevoel moet aanpraten. Toch last van je geweten? Dan is sporten de oplossing. Zo zijn die overtollige calorieën meteen verbrand! Een intense fitnessbeurt of een rondje joggen is bovendien het beste wapen tegen stress.

Het BCM-plan: efficiëntie gegarandeerd

Wie een drukke carrière heeft, zal beamen dat het niet altijd evident is om een evenwichtige maaltijd samen te stellen. Gelukkig is er voor afslankers een gezond alternatief met het BCM-plan.  Daarbij eet je drie maaltijd per dag, waarvan twee vervangmaaltijden. De derde maaltijd eet je gewoon samen met je gezin. De ideale mix van efficiëntie en levenskwaliteit!

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen