Een gezond dieet is niet alleen goed voor je lijn…

Auteur: Datum: 02.september 2014

Op dieet gaan doe je natuurlijk in de eerste plaats om af te vallen en je slanke lijn terug te vinden. Kies je voor een gezond dieet – dus zeker geen crashdieet, soepdieet of andere ongezonde methodes – dan krijg je er zelfs nog heel wat extra voordelen bij!

Gezond op dieet? Verander je levensstijl!

Een gezond dieet houdt in dat je je levensstijl verandert. Op korte termijn kilo’s verliezen heeft alleen maar zin wanneer je ook daarna je eet- en leefgewoonten blijvend aanpast. Anders krijg je last van het jojo-effect en kom je snel weer bij. Om een gezond dieet vol te houden moet je dus echt een ‘klik’ in je hoofd maken. Vanaf nu komen er veel groenten en fruit op het menu, verdwijnt snoep in de vuilnisbak en beweeg je elke dag minstens een half uurtje.

Leef je gezond, beweeg je veel en eet je evenwichtig? Dan zal je na verloop van tijd vast een getal op de weegschaal zien verschijnen waar je tevreden mee bent. Natuurlijk hebben een gezond gewicht en een dito levensstijl tal van voor de hand liggende gezondheidsvoordelen, zoals minder kan op hart- en vaatziekten. Toch zijn er ook heel wat extraatjes die je vast nog niet kende…

Een mooie huid dankzij gezonde voeding

Gifstoffen en vetten uit onze voeding worden in ons lichaam opgeslagen en komen door het zweten in en op onze huid terecht, waardoor die dof wordt. Wie kiest voor een gezond dieet met veel antioxidanten, vitamines en essentiële vetzuren wordt beloond met een gezondere en mooier uitziende huid.

Meer energie om leuke dingen te doen

Snelle suikers (in koekjes en chocolade) en cafeïne (in koffie en cola) geven een snelle energieboost. In een gezond dieet passen ze echter niet. Bovendien werken ze evenmin op lange termijn. Om écht meer energie te krijgen, neem je beter een banaan of een ander stuk fruit wanneer je een hongertje hebt. Gedaan met dipjes!

Lekker slapen dankzij je gezond dieet

Wie zich regenmatig overeet, slaapt slechter. Maar ook wat je eet, is belangrijk voor je nachtrust. Zo zorgen proteïnen en onverzadigde meervoudige koolhydraten ervoor dat je een voldaan en ontspannen gevoel krijgt waardoor je beter inslaapt. En wie uitgeslapen is, voelt zich gelukkiger, kan zich beter concentreren en is beter bestand tegen stress!

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen