Een kwaliteitsvol en gezond dieet: hou rekening met deze aandachtspunten!

Auteur: Datum: 24.december 2013

Afslanken begint bij een gezond dieet. Dat betekent niet per se minder eten, maar vooral beter eten. Met kwalitatieve dieetmaaltijden kan je namelijk een stuk efficiënter afslanken én je houdt het dieet langer vol. Maar een gezond dieet, hoe ziet dat er precies uit? Lees hier welke voeding het meest geschikt is om gezond af te vallen!

Een gezond dieet heeft smaak

Afslanken heeft tijd nodig, en dat geldt ook voor je dieet. Een gezond dieet duurt meestal langer dan een paar weken en vergt enige discipline. Het is dan ook belangrijk om smaakvol en gevarieerd te eten, want anders hou je het niet vol. Gelukkig bestaat er een ruim aanbod aan zoete en hartige dieetproducten. Soepen, shakes en repen, je vindt ze in alle smaken. En ook voor je dieetrecepten zijn er tal van mogelijkheden om te variëren. Seizoensgroenten, verse vis, kipfilet,… allemaal ingrediënten die vetarm én lekker zijn.

Maaltijdvervangers met voldoende voedingsstoffen

Afslanken staat niet gelijk aan uithongeren! Een gezond dieet bevat dan ook altijd voldoende voedingsstoffen. Maaltijdvervangers zijn daarom onderhevig aan de Europese richtlijn 2008/100/EG of 2008/100/CE. Daarin staat dat een maaltijdvervanger op zijn minst 200 calorieën moet bevatten, waarvan ten minste een kwart (maximum de helft) eiwitten. Op die manier krijg je genoeg voedingsstoffen binnen, terwijl je tegelijk minder calorieën opneemt.

Gemakkelijk te bereiden

Een gezond dieet mag niet te veel moeite en tijd kosten, want anders dreigt je motivatie te verzwakken. Kies dus altijd voor dieetrecepten die zowel lekker als eenvoudig te bereiden zijn. En bij maaltijdvervangers is gebruiksgemak zo mogelijk nog belangrijker. Bij kwalitatieve maaltijdvervangers moet je hoogstens wat melk toevoegen en klaar is kees!

Tags: , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen