Eten op het werk: 3 tips voor een gezonde lunch

Auteur: Datum: 01.oktober 2016

Gezond eten op het werk lijkt soms moeilijk, maar eigenlijk komt het gewoon neer op bewuste keuzes maken. Je hoeft je lunch zelfs niet altijd van thuis mee te brengen om ’s middags van een gezonde maaltijd te genieten!

Tip 1: Een gezonde lunch begint bij een gezond ontbijt

Goed begonnen is half gewonnen, en dat geldt ook voor je maaltijden. Door je dag met een stevig ontbijt te beginnen, vermijd je het beruchte hongerdipje in de voormiddag en zul je ’s middags minder geneigd zijn om ongezonde keuzes te maken. Kies zo veel mogelijk voor volkoren brood of andere volkoren graanproducten om zo lang mogelijk verzadigd te blijven. Meer tips voor een gezond ontbijt.

Tip 2: Kies voor een écht gezond ‘broodje gezond’

Bestel je ’s middags graag een broodje? Geen probleem, maar zorg er dan zeker voor dat je ‘broodje gezond’ ook echt gezond is. Een broodje is natuurlijk niets zonder beleg. Kaas, hesp en salami zijn dan wel lekker, maar liggen er ook voldoende groentjes op je broodje? Kies voor volkoren brood of meergranenbrood en laat broodjes met boter, mayonaise of smeerbeleg op basis van mayonaise zoals tonijnsla of kipsla links liggen.

Tip 3: Wees niet te kwistig met te dressing

Nog gezonder dan broodjes zijn slaatjes, zolang ze natuurlijk niet zwemmen in mayonaise of dressing! Vraag altijd om je dressing of mayonaise in een apart potje te serveren, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je op je slaatje doet. Begin met een koffielepeltje en meng alles al een keertje door elkaar. Je zult ervan versteld staan hoe weinig dressing je nodig hebt om je slaatje op smaak te brengen!

Tags: , , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen