Geef niet op! Zo verhoog je je motivatie om af te vallen

Auteur: Datum: 15.januari 2015

Motivatie is de sleutel tot het succes van jouw dieet. Natuurlijk is het niet evident om elke dag even gemotiveerd te zijn, maar niet opgeven is super belangrijk. Deze tips helpen je om je motivatie op peil te houden en jouw doel te bereiken!

Motiveer jezelf

Het allerbelangrijkste om je doelen te bereiken, is in jezelf geloven. Denk nooit “Ik kan het niet” of “Dit is niets voor mij”, maar maak er een optimistische “Ik kan het!” van.

Goede redenen om te vermageren

Verzamel tien goede redenen die vermageren de moeite waard maken. Wij dachten bijvoorbeeld aan:

  • opnieuw in je favoriete jeans passen
  • je gezondheid verbeteren
  • komaf maken met cellulite
  • een beter zelfbeeld verkrijgen
  • snellere stofwisseling in rust
  •  …

Hang jouw lijstje waar je het regelmatig ziet. Zo voorkom je dat je de moed verliest.

Een beloning per gewonnen stap

Beloon jezelf wanneer je goed bezig bent. Verwen jezelf met een avondje wellness of een dagje schoonheidsspecialist als je het eerste complimentje ontvangt. Heerlijk die woorden “Wat zie jij er goed uit, ben je afgevallen?” Of schenk jezelf een nieuwe outfit van zodra je je streefgewicht bereikt.

Zorg voor een houvast

Wil jij komende zomer pronken in je bikini? Trek dan vandaag je bikini, die eigenlijk te klein geworden is, aan en maak er een foto van. Bedenk je vervolgens hoe je er liever wilt uitzien en gebruik dat als motivatie om je doel te bereiken.

Kies een partner in crime

Het is makkelijker om gemotiveerd te blijven met iemand die hetzelfde doormaakt als jij. Samen staan jullie sterk, want je motivatie is groter als je samen afvalt. Bovendien moet je niet alleen naar de sportschool, je kan samen met je partner in crime afzien.

Blijf realistisch

Stel geen onrealistische doelen die je nooit kan bereiken. Je motivatie lijdt eronder. Kies een bereikbaar en realistisch doel, dat is de sleutel tot succes.

Voldoende nachtrust voorkomt zwakke momenten

Een uitgeruste geest voorkomt zwakke momenten. Je bent dan beter bestand tegen zoete zonden, zoals taartjes en snoep. Ook opgeven is geen optie als je uitgeslapen bent!

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen