Genieten van de nazomer met deze gezonde picknicktips

Auteur: Datum: 18.september 2014

Hou jij ook zo van een uitgebreide picknick met verschillende hapjes in goed gezelschap? Helaas komen er tijdens een picknick heel wat calorieën samen. En dat is niet ideaal, vooral niet tijdens je dieet. Om toch met je vrienden en familie in het groene gras te kunnen smullen van lekkernijen, hebben we 3 tips om slank te picknicken!

1. Picknicken, dat is één maaltijd

Door urenlang te eten en te snoepen, verlies je het overzicht over je calorieën. Op den duur merk je zelfs niet meer dat je eigenlijk geen honger meer hebt. Vermijd dus dat je urenlang tussendoor eet en kies één moment om van alles te proeven. Kies één bord met de verschillende hapjes die je wilt proberen. Geniet vervolgens heel bewust van het eten, eet het langzaam op en drink voldoende water.

2. Verfrissende drankjes

Ben je niet zo’n grote fan van water, maar krijg je het water in de mond bij het zien van de heerlijke cocktail die je gezelschap drinkt? Neem in plaats van frisdrank of alcohol citroenwater mee naar de picknick. Dat is een gezond en caloriearm drankje maar biedt toch nét iets meer dan water. Een mango smoothie is ook een gezond drankje waar je tijdens de picknick heerlijk van kan genieten.

Een laatste idee is de tegenwoordig erg populaire combinatie van water met komkommer. Dit maak je door enkele schijfjes komkommer in een liter water te doen en ze er een tijdje in te laten.

3. Kies een heerlijk dessertje

Het hoogtepunt van de picknick is daar: het dessert! Natuurlijk mag jij ook genieten van een heerlijk dessertje tijdens het picknicken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere kwark met een beetje citroen en honing of frambozen. Andere mogelijkheden zijn lekkere en gezonde kaneelwafels of heerlijke vanillekwark met granaatappel!

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen