Gezond afslanken en toch genieten van zoet? Zo pak je het aan!

Auteur: Datum: 17.februari 2015

Tijdens je dieet moet de boog niet altijd gespannen staan. Af en toe eens zondigen mag, maar het moet natuurlijk wel binnen de perken blijven. Onze tips helpen je gezond afslanken, terwijl je toch nog van zoetigheden kunt genieten.

Zondigen mag, maar hou controle

Af en toe zondigen mag, want het motiveert je om je dieet vol te houden. Bovendien verkleint het de kans op vreetbuien. Voorwaarde is wel dat je gecontroleerd zondigt. Zo leer je genieten van lekker eten. Probeer voedingsmiddelen met een hoge caloriewaarde en weinig essentiële voedingsstoffen te vermijden. Laat koekjes of taart dus achterwege, want ze bevatten veel van dit soort ‘lege’ calorieën. Bovendien hebben ze een hoog vet- en suikergehalte.

Bak lekkernijen zelf

Zondigen is toegestaan, maar dan liefst met zelfgebakken lekkernijen. Zo weet je wat erin zit en kan je het recept zelf aanpassen. Voeg wat minder suiker toe en vervang een deel van de bloem door volkorenbloem. Ga op verkenning in de wereld van de caloriearme gebakjes op basis van fruit of specerijen, zoals citroen- of anijskoekjes. Of maak gezondere koekjes op basis van volwaardige granen zoals havermout of spelt. Wil je toch graag een taart bakken? Kies dan voor biscuitdeeg in plaats van zanddeeg of bladerdeeg. Heb je chocolade nodig voor je recept? Gebruik dan chocolade met minstens 70% cacao.

Let op de hoeveelheden

Kies één voedingsmiddel waarmee je op dat moment wil zondigen. Bepaal voor jezelf op voorhand hoeveel koekjes je mag eten, leg ze op een bord en zet de rest terug in de kast. Zo word je niet verleid om bij te nemen. Bedenk dat één of twee koekjes even lekker smaken als vier of vijf koekjes. Drink er een ongezoete kruidenthee bij en je vieruurtje kan niet meer stuk. Heb je de volgende dag opnieuw zin in zoet? Kies dan voor een gezond stuk fruit of gedroogd fruit. Zo blijf je trouw aan je gezonde levensstijl zonder in ‘zoete overdrive’ te gaan.

Tags: , , ,
dieetplan gratis aanvragen