Gezond eten: lekker en makkelijker dan je denkt

Auteur: Datum: 06.november 2014

Ben jij er ook van overtuigd dat lekker eten onmogelijk gezond kan zijn, laat staan goed voor de lijn? Laat je door ons overtuigen van het tegendeel. We doen er zelfs nog een schepje bovenop: een gezonde maaltijd kan je met het grootste gemak op tafel toveren. In combinatie met wat kleine aanpassingen aan je dagelijks eetpatroon is dat het ideale recept om enkele kilo’s kwijt te spelen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Welnee, lees er deze tips & tricks maar eens op na.

Gezond eten op restaurant? Een kwestie van goede keuzes maken!

Uit eten gaan en tegelijkertijd op je lijn letten: het kan, maar het komt er op aan om verstandige keuzes te maken. Kies voor verse vis, maar laat de romige saus achterwege. Een salade vormt een goed alternatief voor die pasta met kaassaus (kaas bevat veel vet, dat wil je vermijden), maar pas op voor de verborgen dikmakers als spekblokjes of croutons. Vraag om een extra portie groenten bij je gerecht, of neem brood in plaats van frietjes of kroketten. Zin in een aperitief? Cava of schuimwijn bevat maar 150 calorieën per glas. Laat de zware bieren voor wat ze zijn, en kies voor één glas kwaliteitswijn bij het eten. Verleid door de chocolademousse of tiramisu op de dessertkaart? Bedenk dat het caloriebommen zijn, en stel jezelf de vraag of je écht zin hebt in een decadent dessert. Misschien heb je wel genoeg aan een kop fruitige thee of een stevige espresso na de maaltijd?

Geen sportief type? Beweeg meer.

Zinkt de moed je al in de schoenen bij de gedachte aan al die bezwete lijven in het fitnesscentrum? Geen nood, om af te vallen hoef je niet fanatiek te sporten. Meer bewegen maakt ook al een verschil. Het is misschien een cliché, maar toch: neem de trap in plaats van de lift. Parkeer je wagen enkele straten verder en wandel naar je werk. Neem de fiets om boodschappen te doen. Probeer eens iets nieuws uit. Hollywoodsterren zweren bij yoga om fit en in vorm te blijven, en wie wil er nu geen figuurtje als dat van Jennifer Aniston of Scarlett Johansson?

Weet wat je eet

Kijk kritisch naar je eetgewoonten. Drink je elke avond enkele glazen wijn? Probeer dat te verminderen tot 3 keer per week 1 glas. Heb je na de maaltijd behoefte aan zoet? Kies voor fruit, een lichte yoghurtmousse of – voor de chocoholics die het niet kunnen laten – ga voor pure chocolade met 80 procent cacao, want die bevat minder vet. Nog een hongertje na 20 uur? Laat die zak chips nog even dicht. Misschien volstaat het om een groot glas water te drinken om dat hongergevoel te laten verdwijnen. Of ga na het avondeten nog een ommetje maken. Een frisse neus halen helpt om je maag tot rust te laten komen.

Tags: , , , ,
dieetplan gratis aanvragen