Gezond vermageren dankzij het drie-maaltijden-principe

Auteur: Datum: 04.november 2014

Het is niet altijd even gemakkelijk om aan ongezonde, maar lekkere koekjes te weerstaan. Zonder dat je het beseft, eet je soms verschillende tussendoortjes per dag. Dit is natuurlijk helemaal niet gezond. Pas daarom het drie-maaltijden-principe toe en start met gezond vermageren. Maar wat houdt dat precies in?

Eet drie volwaardige maaltijden

Volgens voedingsexperte Ilse Scholl-Klasna is het aan te raden om slechts drie maaltijden per dag te eten. Hierbij eet je tussen de maaltijden niets gedurende vier tot zes uur. Op die momenten blijft je bloedsuiker- en insulinespiegel laag. Daardoor heeft je lichaam de kans om vetreserves af te bouwen. Eet je wel iets tussen de maaltijden door? Dan verhoogt de insuline in je lichaam waardoor de vetverbranding even stopt. Er komen namelijk nieuwe suikers in je lichaam die eerst worden verbrand. Vanaf het moment dat deze suikers wegvallen, kan de vetverbranding beginnen.

Sla geen maaltijden over

Minder dan drie keer per dag eten, is geen goed idee. Het is niet de bedoeling dat je een maaltijd overslaat, want daardoor neem je te weinig energie en voedingsstoffen op. Op lange termijn kan dit er zelfs voor zorgen dat je spiermassa vermindert, waardoor je minder energie nodig hebt en het moeilijker wordt om af te vallen. Bovendien krijg je te veel honger, wat kan leiden tot eetbuien.

Geef niet toe aan tussendoortjes

Geef toe, een tussendoortje eet je niet altijd omdat je honger hebt. Soms grijp je gewoon naar snacks omdat je er zin in hebt. Het drie-maaltijden-principe helpt je om hiermee te stoppen. Streef ernaar om elke dag slechts drie volwaardige maaltijden te eten. Gezonde maaltijden bevatten voldoende voedingsstoffen zodat je hongergevoel lang genoeg uitblijft en je genoeg vezels en vitaminen eet. Hierdoor vermindert ook de drang naar een tussendoortje. Heb je niet elke dag inspiratie? Bekijk dan onze receptenideeën. Zorg er wel voor dat je tijdens deze maaltijden voldoende eet. Heb je toch nog honger? Denk dan eerst goed na of je niet kan wachten tot de volgende maaltijd. Lukt dit echt niet, grijp dan naar een gezond tussendoortje zoals een stuk fruit.

Tags: , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen