Kan je gezond vermageren met de hulp van light producten?

Auteur: Datum: 20.maart 2014

Kan jij je de schappen in de supermarkt nog voorstellen zonder zero of light producten? Tegenwoordig bestaat er inderdaad voor alle soorten levensmiddelen een light-variant. De producten beloven je plezier zonder een slecht geweten nadien, want het is immers “light”. Maar wat wil dat eigenlijk zeggen “light”? En helpen deze light producten écht om gezond te vermageren?

Wat zijn light producten?

De term “light” wordt door de EU-regelgeving gedefinieerd als “verlaagd”. Dat wil zeggen dat minstens één van de ingrediënten van een light product met 30% verlaagd moet zijn. Daarnaast is de fabrikant verplicht aan te duiden wat het product “light” maakt, bijvoorbeeld: minder vet, suiker, alcohol of cafeïne. Je voelt de bui al hangen, het kan best zijn dat een light product evenveel of zelfs meer calorieën bevat als een gewone versie.

Ontmasker de light-caloriebommen om gezond te vermageren

Voor je helemaal begint te paniekeren en niet meer weet wat kopen, hebben we een goede raad voor je: werp een kritische blik op het etiket. Het etiket verraadt namelijk of het product écht light is… Een fruityoghurt bijvoorbeeld kan heel veel suiker bevatten, hoewel er maar slechts 0.1 procent vet in zit. Het loont dus om aandacht te besteden aan het aantal koolhydraten dat de light producten bevatten. Vind je suiker niet meteen terug in de voedingswaarde-informatie? Zoek dan naar termen als sacharose, glucosestroop of dextrose. Bevat het product dat jij wilt kopen suiker of suikervervangers? Dan laat je het best in het schap staan, want deze verhogen de bloedsuikerspiegel!

Gezond vermageren met light producten

Je hebt al begrepen dat je niet kan vermageren wanneer een light product meer suikers bevat dan de niet-light-variant. Maar als je de nodige aandacht aan het etiket schenkt en het light product is light in de zin van “low calories”, dan kan het daadwerkelijk helpen om gezond te vermageren. Let wel op dat je niet meer van de light-variant gaat eten, want dan zal je in plaats van te vermageren waarschijnlijk enkele kilo’s bijkomen. Overdrijf dus niet met light producten en gebruik ze zéker niet als surplus naast je gewone voeding!

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen