Gezond vermageren met een stevig ontbijt?

Auteur: Datum: 03.december 2013

“Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een zwerver” is een eeuwenoude spreuk die nog steeds van toepassing is. Je ontbijt is de eerste, maar ook de belangrijkste maaltijd van de dag! Het geeft je de energie die je nodig hebt om de dag door te komen. We wisten reeds dat je door te ontbijten je metabolisme wakker maakt en kan versnellen, uit onderzoek blijkt nu dat een stevig ontbijt helpt om gezond te vermageren!

Ik wil gezond vermageren, maar kan niet ontbijten

Er zijn veel mensen die beweren dat ze ’s morgens niet kunnen eten. Het kan inderdaad perfect dat je nog geen honger hebt wanneer je juist wakker bent, maar een half uurtje later wel. Neem in dat geval je ontbijt mee naar school, naar je werk of eender waar je gaat en ontbijt daar! Als je het niet gewoon bent om ’s morgens te eten is het een kwestie van dit op te bouwen. Begin met een klein ontbijt en bouw dit uit tot een stevig ontbijt.

Waarom is een stevig ontbijt belangrijk?

Zoals we reeds zagen, maak je met een ontbijt je metabolisme wakker. Gedurende de nacht kreeg je lichaam namelijk niets binnen waardoor je energiepeil enorm gedaald is. Het ontbijt zorgt er bij het ontwaken voor dat je lichaam terug energie heeft! Net als met je wagen, die rijdt ook niet zonder brandstof. Bovendien voorkom je door te ontbijten dat je door de dag trek krijgt in allerlei lekkers!

Gezond vermageren: een stevig ontbijt

Enkele Amerikaanse onderzoekers toonde aan dat een stevig ontbijt helpt om gezond te vermageren. Tijdens het onderzoek werden 93 vrouwen tussen 30 en 57 met overgewicht op dieet gezet. Ze volgden een dieet van 1400 calorieën per dag en dat gedurende 12 weken. De vrouwen werden in twee groepen verdeeld.

Het dieetschema van groep 1:

–        Ontbijt: 700 calorieën

–        Lunch: 500 calorieën

–        Diner: 200 calorieën

Het dieetschema van groep 2:

–        Ontbijt: 200 calorieën

–        Lunch: 500 calorieën

–        Diner: 700 calorieën

Beide groepen verloren gewicht, maar wat opviel was dat groep 1, met een stevig ontbijt van 700 calorieën, meer kilo’s verloor dan groep 2 met het kleine ontbijt. Daarnaast viel ook op dat het insulinegehalte, de glucose in het bloed en de vetgehaltes van groep 1 beter waren in vergelijking met groep 2.

Tips voor een stevig ontbijt:

Je wil gezond vermageren en wil graag gezond ontbijten, maar weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen? Ontdek dan hoe een stevig ontbijt er uit moet zien en hoe je Volkoren power muesli met vruchten maakt.

Tags: , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen