Gezonde smoothies? Vermijd stiekeme dikmakers

Auteur: Datum: 19.augustus 2014

Lees onze tips voor gezonde smoothies.Ben je fan van smoothies en ga je ervan uit dat ze gezond zijn? Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Sommige ingrediënten bevatten op het eerste gezicht weinig calorieën, maar zijn in feite dikmakers. Je kiest de ingrediënten van je smoothie dus het best zorgvuldig uit zodat ze lekker én gezond zijn.

Het belang van proteïnen en vezels

Smoothies worden dikwijls bij het ontbijt of als tussendoortje gedronken. Het zijn echte opkikkers die voor extra energie zorgen. Maar dat is enkel het geval wanneer ze voldoende proteïnen en vezels bevatten. Anders verdwijnt de energie als sneeuw voor de zon en zit je binnen de kortste keren weer met een hongergevoel opgezadeld. Gezonde smoothies bevatten de volgende ingrediënten:

  • Proteïnen: magere yoghurt, noten en (soja)melk.
  • Vezels: peer, kiwi, bessen en avocado.

Gezonde smoothies: ban extra suikers

Kom je ook in de verleiding om een extra lepel suiker of honing aan je smoothie toe te voegen? Geen goed idee, want extra suikers bevatten een heleboel calorieën die je gezonde intenties tenietdoen. Vermijd ook fruitsap en gesuikerde yoghurt. Je hebt ze niet nodig om heerlijke en gezonde smoothies te bereiden.

Let op met calorierijk fruit

Een lekkere smoothie bevat verschillende soorten fruit, maar helaas zijn niet alle fruitsoorten allemaal even gezond. Bananen, kersen, mango’s en appels bevatten heel wat calorieën. Uiteraard mag je ze gebruiken, maar met mate. Combineer ook niet te veel fruitsoorten. Hoe meer fruit, hoe hoger de calorieënteller.

Wees niet te gulzig

Gezonde smoothies zijn een tussendoortje. Vul je blender dus niet met een gigantische hoeveelheid fruit en yoghurt. Gebruik bijvoorbeeld twee derden van wat je gewoon bent. Zo beperk je het aantal calorieën. Kies de ingrediënten zorgvuldig uit zodat je niet aan smaak inboet.

Tags: , , , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen