Gezonde snacks die je doen snakken naar meer

Auteur: Datum: 28.oktober 2014

Heb je tijdens de dag zin in tussendoortjes? En ga je soms bij een te groot hongergevoel naar de koekenkast, met een schuldgevoel als gevolg? Dan ben je zeker niet de enige. Om dit scenario te vermijden, is het een goed idee om gezonde snacks klaar te maken. Een gezond tussendoortje bevat verschillende vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

Groenten als ideale metgezel

Een tussendoortje zorgt voor een actievere stofwisseling en een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast voorkomt het hongeraanvallen en vreetbuien. De vereiste is wel dat het om gezonde snacks gaat. Groenten zijn ideaal. Ze bevatten vezels, koolhydraten, vitamines, mineralen en natuurlijk weinig calorieën. Een wortel, reepjes komkommer, kerstomaatjes of stukjes paprika zijn gemakkelijk overal mee te nemen en op te eten. Je kan ook een mengeling maken van verschillende groenten. Een kop soep is ook altijd een aanrader. Heb je iets grotere honger? Smeer dan avocado op een volkoren boterham. Deze groente bevat kalium en vitamine B6, C en D.

Eet voldoende fruit

Je hebt het al vaak gehoord: fruit is gezond. Het bevat niet alleen veel vitaminen, maar ook voedingsvezels, mineralen en enzymen. Fruit bevat fruitsuikers, wat helemaal niet overeenkomt met suiker in snoepgoed. Een fruitsla is snel gemaakt en is een lekker en fris tussendoortje. Stukjes fruit toevoegen aan een potje yoghurt is ook een mogelijkheid. Daarnaast doet gedroogd fruit wonderen. Het is zoet en bevat vezels, vitamines en mineralen. Het geeft je snel een voldaan gevoel, maar is wel iets minder gezond dan vers fruit.

Granen zijn een must

Ook granen zijn een belangrijk voedingsmiddel omdat ze heel wat vezels bevatten. Kies voor muesli zonder toegevoegde suikers, maar met verschillende soorten granen (zoals havermout), noten, zaden en rozijnen. Het zorgt ervoor dat je langdurig een voldaan gevoel hebt. Muesli kan je mengen met magere yoghurt, want die bevat eiwitten en is belangrijk voor het opbouwen van spieren. Ook noten zijn een gezonde snack, want ze bevatten eiwitten, vetzuren en vezels. Je kan een mengeling maken van verschillende soorten noten zoals walnoten, amandelnoten en hazelnoten.
Kan je het toch niet laten om koekjes te eten? Kies dan voor koekjes met vezels. Maak bijvoorbeeld zelf havermoutkoeken of kies voor rijstwafels.

Tags: , , , , , ,
dieetplan gratis aanvragen